Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DONOSI MAX!

Ješe i Vejić: Manje trčimo, više igramo na iskustvo

Vedran Ješe i Hrvoje Vejić
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
09.04.2015.
u 16:55

Najiskusniji stoperski par lige zajedno je "star" 72 godine

Hrvoje Vejić (38) i Vedran Ješe (34). O njima je zanimljivu priču donio sportski tjednik Max! Prošlo je gotovo 15-ak godina od prvih zajedničkih minuta, tada u Kranjčevićevoj. Zagreb je tada bio jak, potom je i prvi i jedini uz Hajduka i Dinama, postao prvak Hrvatske. Vejić i Ješe nakon Zagreba napravili su dobre karijere. Vidjeli su svijeta, stigli i do reprezentacije, a danas su opet zajedno... U Stanovima tvore najiskusniji obrambeni par u Hrvatskoj. I da, ne žele čuti "najstariji", već baš "najiskusniji".

– Uopće nisu bitne godine, nego kako se osjećaš i koliko daješ. Istina je da trčimo manje nego prije, ali na iskustvo pokrijemo i više prostora – gotovo istodobno su rekli Ješe i Vejić, a onda se dotaknuli i mlađih.

– Sada je drugo vrijeme. Tržište je jače, pa igrači postaju prvotimci sa 17 godina. Klubovi njihovom prodajom preživljavaju. U moje doba je bilo drugačije. Mi smo slušali starije, poštivali. Ma ja sam Goci Juriću dvije godine išao po doručak i cigarete i to mi je bila čast – kaže nam Ješe.

Osvojio je titulu s Dinamom, ali Zagrebovu najviše pamti i najdraža mu je.

– Tu smo sezonu dali više od 100 golova! – kaže i prisjeća se 17 godina karijere i kako ga je iz Dinama put vodio u Inter, švicarski Thun, u Izrael, BiH, Grčku prema Zadru.

Vejić je pak iz svojih Ploča prema Prvoj HNL krenuo također preko Kranjčevićeve gdje je bio četiri godine. Njemu su najdraže uspomene osvajanje dviju titula s Hajdukom u kojem je bio u dva navrata s razmakom igranja u Tomsku. Posljednje dvije godine igrao je u trećoj ligi, a onda je stigao poziv prijatelja, novog trenera Zadra – Igora Štimca.

– Igor je zvao i s njim imam već iskustva. Kakav je trener znam i nije bilo spora. Došao sam do ljeta, a potom ćemo vidjeti. Obožavam nogomet i mogao bih još igrati pogotovo stoga što me ozljede nisu baš pratile – tvrdi Vejić.

Pun hvale za Igora Štimca je i Vedran Ješe.

– Ovdje sam već dulje vrijeme i mogu reći da je tek s dolaskom Igora Štimca postalo ozbiljno. Ne samo što je odličan trener već čovjek i daje svoj novac za funkcioniranje kluba. Šteta što nije došao prije, i on i igrači koji su sada s nama. Ne bi bili danas pri dnu tablice – kaže Ješe, a nadu i vjeru u opstanak NK Zadra u HNL-u gaji i Vejić.

– Tek nakon završetka sezone i rezultata odlučit ću što ću i hoću li dalje. A kad jednom završim, ostat ću u nogometu, možda bih volio trenirati djecu – kaže Vejić i dodaje da mu obitelj dolazi u svakoj prilici.

Ješe je pak obiteljski vezan za Zadar, po supruzi.

– Supruga mi je Zadranka i ostajem živjeti u Zadru. Puno je sporije nego u Zagrebu i to mi odgovara. Mislim igrati bar još nekoliko godina, a onda ostajem, najvjerojatnije u turizmu čime se već pomalo i bavim – kaže Ješe.

>> ''Sve mi je krenulo po zlu kada su likvidirali Pokrovca''

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije