Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ DLAKE NA JEZIKU

Jeličić žestoko oprao izvršnog direktora HNS-a: Zahrđao je jer je često u Osijeku

Joško Jeličić
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/7
05.03.2018.
u 21:06

Beusan je istaknuo i da su Dinamo i Rijeka trebali dobiti jedanaesterce, kao i da gol Gavranovića za pobjedu modrih nije iz zaleđa

Stručni komentator HRT-a Joško Jeličić u emisiji HRT-ovojStadion osvrnuo se na proteklo kolo HNL-a u kojemu su Dinamo, Hajduk i Rijeka ostvarili pobjede, piše Goal.

Modri su pobijedili Slaven Belupo 1:0 golom Marija Gavranovića.

- Bio je to savršen centaršut Borne Sose, ali je i ova utakmica pokazala sve probleme koje Dinamo ima. Zadovoljavaju se rezultatom i bodovnom prednošću, ali oni do bodova dolaze individualnom kvalitetom, a ne kvalitetom igre i to je bilo vidljivo - rekao je Jeličić pa je dodao:

- Slaven Belupo se dignuo, bio je bolji u Maksimiru nego na Poljudu gdje su pobijedili. U Maksimiru da su imali bolji pas u zadnjoj trećini, mislim da bi pobijedili. Belupo je imao prilika kada je mogao masakrirati Dinamo.

Joško Jeličić
1/21

Hajduk je također minimalno slavio na svom terenu. Rudeš je ovaj put izgubio na Poljudu 1:0 golom Adama Gyurcsa.

- Igrači Hajduka nisu zaslužili zvižduke jer su dali sve što mogu. Nedostaje kvalitete u zadnjoj trećini, ali oni su dali sve što su mogli. Nedostaju im Ohandza, Vlašić i Erceg koji su u završnici donosili prevagu. Zamislite Dinamo i Osijek bez trojice glavnih igrača. Pa ne možete im zviždati...

- Gyurcsó i Caktaš nisu prošli pripreme, oni mogu igrati po pola sata. Hajduk mora pokušati nadoknaditi ovo što je izgubio.

- Mislim da je Juranović imao intenzitet sprintova na europskoj razini. Najčešće je osporavan, pod kritikama, ali je protiv Rudeša odigrao na visokom nivou.

Rijeka je pobijedila Lokomotivu 2:1 i nastavila borbu s Osijekom, kako se sada čini, za treće mjesto.

- Promjene koje oni najavljuju ne ulijevaju povjerenje. Agresivni su, ali i neuravnoteženi. Još uvijek ni Kek ni igrači nisu svjesni koje su im mogućnosti.

Jeličić je u svom stilu za kraj komentirao skandal u HNS-u zbog činjenice da su na izbornoj skupštini sudjelovali članovi izvršnog odbora, što je protivno statutu saveza.

- Hoćemo li prekoračiti ovlasti ako komentiramo? Ne očekujem promjene, Vlada bi to davno napravila da je htjela. Odgovor HNS-a je apsurdan, oni nisu dvije godine provodili zakon o sportu i ne poštuju Instituciju.

- To je apsurdno, ali imam razumijevanja ako je došlo do propusta, ako znamo da je najveći pravni ekspert i autoritet Damir Vrbanović, a on je u posljednje vrijeme zahrđao jer je prečesto u Osijeku. On je magistrirao ekonomiju na temu offshore tvrtki - poručio je, između ostalog, Joško Jeličić.

Suđenje u kolu iza nas komentirao je Mateo Beusan. Rijeka je s 3:1 pobijedila Lokomotivu na Rujevici. Slavlje je moglo biti i uvjerljivije jer je Rijeka zakinuta za kazneni udarac nakon duela Muse i Ecovala. Sudac Gavrilo se nije oglasio.

- Klasični primjer kaznenog udarca s obadvije ruke oko vrata, ne znam kako nitko od sudaca to nije vidio. U četiri kola tri puta imamo prekršaje koji nisu suđeni iako se na seminarima pričalo o tome - rekao je Beusan, a onda prokomentirao i situaciju koja se dogodila nekoliko minuta kasnije kada je penal tražio Čolak.

- Izgledalo je grubo, ali se vidi da je start na loptu, nema riječi o kaznenom udarcu - uvjeren je Beusan, a slično misli i o situaciji iz drugog poluvremena kada su lokosi tražili penal nakon što je Krstanović.

- Krstanović isto kao i druga situacija. Prvo odbijanje lopte, a onda dolazi do pada.

Dinamo je s 1:0 pobijedio Slaven Belupo. U 18. minuti je Katić Stojanovićev ubačaj blokirao rukom, ali sudac Igor Križarić se nije oglasio.

- Jasno da je ruka za kazneni udarac, ruka se nalazi udaljena od tijela i drugi pomoćni sudac je trebao signalizirati - rekao je Mateo Beusan, a onda prokomentirao Gavranovićev pogodak.

- Gavranović nije postigao pogodak iz zaleđa. U najmanju ruku je u liniji i ispravna odluka i pomoćnika i suca.

Hajduk je s 1:0 pobijedio Rudeš. Ivan Bebek je bio glavni sudac, a najveća pogreška je bilo nepostojeće zaleđe koje je u 68. minuti svirano Hugu Almeidi.

- Možda ga je zavarao Said, mislim da Almeida nije bio u zaleđu, ali ne možemo zamjeriti sucu - smatra Beusan koji je suđenje s posljednje odigrane utakmice one između Cibalije i Istre ocijenio odličnim.

Komentara 36

KA
Kaura
21:40 05.03.2018.

Molim HTV da nas ne maltretira sa komentarima vrlog stručnjaka Joška.

LA
laurel
22:08 05.03.2018.

Joško je komentator za Big Brother

KI
kizz1
21:54 05.03.2018.

koji ljigavac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije