Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U emisiji Stadion

Jeličić: Huligan? Za takve nema pomoći, ali što je još gore većina je taj njegov potez odobravala!

Hajduk - navijač
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/8
13.03.2017.
u 22:42

Suđenje je ipak dobilo kritike. Naime, Dinamu nije priznat pogodak zbog zaleđa, iako je bila riječ o autogolu. Zbog čega je, čini se opravdano, ljutit bio Ivajlo Petev

Glavna tema HTV-ove emisije Stadion bio je Jadranski derbi Hajduk - Rijeka (1:1). Joško Jeličić i Mateo Beusan analizirali su događaje na utakmici...

- Suci su imali vrlo malo pogrešaka. Zebec je dopustio mušku igru, nije se htio isticati. Konkretno, dvoboj Žute i Vlašića bio je najobičniji, Žuta je bio bliže lopti, nema penala. A jedanaesterac za Rijeku... mnogi kažu da je Andrijašević sam sebe sapleo. A zašto? Pa jer je bio kontakt u prsa, pa ga lijeva noga ruši! Klasik od kaznenog udarca - istaknuo je Beusan.

No derbi je ostao u sjeni huligana koji je natjeravao suca Zebeca, te ružnim povicima s tribina kao i provokativni transparent na ćirilici "Morem plovi jedna mala barka".

- Osnovna zadaća suca je dovesti utakmicu do kraja. I da je udaren ili pogođen, ako smatra da može nastaviti, nastavit će utakmicu. Zebec je tu situaciju jako pametno odradio - rekao je Beusan, a nastavio je Jeličić:

- Idiotizam, huliganizam treba osuditi, a još je gora reakcija, nevjerojatno! Idiot je idiot, tu nema pomoći, ali što je još gore većina je taj njegov potez odobravala! A ksenofobija, rasizam, hukanje većeg broja navijača nedopustivo je! A najgore od svega je dovođenje u uzročno-posljedičnu vezu s nekim stanjem u nogometu onih koji to moraju prvi osuditi, a to su vlasnici Hajduka, Nadzorni odbor. Vidio sam da se Kos danas oglasio, oni to moraju prvi osuditi. I iskorijeniti, uz pomoć pravosuđa, HNS-a... A  dovoditi u uzročno-posljedičnu vezu s HNS-om i stanjem u nogometu je nedopustivo.

Što će odlučiti disciplinski sudac?

- Nema puno manevra nego pražnjenje stadiona ili neigranje utakmica. Ali je li to dovoljno? Nije. OK, bit će kažnjeni i što nakon te 2-3 utakmice? Hoćemo li opet očekivati isto? - pita se Beusan, a s tim se složio i Jeličić:

- Ispaštat će klubovi, Hajduk je recidivist, ali gube pravi navijači...

Što se Dinamove pobjede nad Splitom tiče, Jeličić je naglasio:

- Dinamo je odigrao najboljih 90 minuta godine, uživao sam, lopta je išla brzo brza, sjajan prvi gol Hodžića, asistencije Stojanovića... Hodžić? Ne znam u čemu je bolji! Raznovrstan napadač, ide na prvu stativu, traži loptu, gladan gola... veliki dobitak.

Suđenje je ipak dobilo kritike. Naime, Dinamu nije priznat pogodak zbog zaleđa, iako je bila riječ o autogolu. Zbog čega je, čini se opravdano, ljutit bio Ivajlo Petev.

- Potpuno pogrešna primjena pravila o utjecaju igrača na zaleđe. Nema tu zaleđa, igrač Dinama je tri metra udaljen, ako bi tako to sudili, došli bismo u dvojbu što je uopće zaleđe - naglasio je Beusan.

Komentara 12

Avatar toxic alien
toxic alien
23:24 13.03.2017.

A najgore od svega je to sto i ljudi koji vode Hajduk odobravaju ponasanje ovog huligana. Kladim se da nece biti nikakvih sankcija prema ovom "navijacu" od strane Hajduka. Taj mandril ce za dva tjedna opet biti na tribinama.

DU
Deleted user
23:05 13.03.2017.

Da , da ...ova dvojica stručnjaka su odjednom dobili napadaj barem malo objektivnosti..samo ne vjerujem da će ih dugo držati , nema šanse..

Avatar Inati_se_slavonijo
Inati_se_slavonijo
23:17 13.03.2017.

Jeličiću bi bilo pametnije da se drži nogometa i analiza kojekakvih detalja u samoj igri jer mu to ide dosta dobro i sve skupa lijepo pojasni prosječnom ljubitelju nogometa.A neka se ostavi huligana i komentara na suđenje.Slušam ga već ne znam koji put dok govori da suci u Španjolskoj,Njemačkoj,Italiji...slučajno griješe i da tu nema nikakvog upitnika,a naši suci po njemu namjerno griješe i namjerno sude ili ne sude određene situacije kako bi pogurali određene klubove.Takve izjave su u najmanju ruku bezobrazne i samo idu prilog huliganima koji iz njegovih rečenica dobivaju poticaj da rade ovo što rade,a kad se dogodi incident onda gospon Jela te iste huligane koje je sam nahuškao naziva diotima i ne znam kako već... Ali stvarno je licemjerno reći da je npr.penal za Dinamo protiv Cibalie namjerno dosuđen iako je sudac znao da nema prekršaja a recimo ne davanje crvenog kartona Realovom golmanu protiv Betisa slučajni previd jer je sudac tako vidio i bez namjere da pogura Real odlučio kako je već odlučio.Dolazim do zaključka da je Joško zaista naivan ako misli da u najjačim ligama određeni klubovi nemaju poguranac od sudačke organizacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije