Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dotaknuo se i Dinama

Jeličić: Dalić zna da je pogriješio, a 'no name' likovi u Hajduku vode 40.000 ovaca

Joško Jeličić
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/5
28.09.2018.
u 13:26

- Otkad nema ovoga u klubu (Zdravko Mamić nap. a.), svi se u klubu smiju, sjajna je atmosfera, nema stresa. Pa on da je ovdje, ušao bi u svlačionicu već nakon 1:1 protiv Rudeša i u dvije minute raz*ebe autoritet Bjelici.

Joško Jeličić poznat je čovjek bez dlake na jeziku, pa je tako od ove sezone postao voditelj emisije o Ligi prvaka na Planet Sportu.

-  S većinom trenera sam u kontaktu, znaju da respektiram njihov rad. Prepoznali su da nikad nisam, i kad sam ih hvalio i kudio, imao osobni interes, niti želim biti trener. Nema kod mene zla, imam strahovito povjerenje u hrvatsku struku, želim da dođu do kontinuiteta i ponosan sam kad vidim da dobro rade - otkrio je na početku razgovora za 24sata Jeličić.

Dinamo ove sezone apsolutni favorit u HNL-u, uvjeren je Jeličić pa objašnjava.

- Dinamo igra osam utakmica zaredom u Zagrebu, to je nonsens, toga nema nigdje. Jasno je svakome da je to, blago rečeno, neodgovorno, čak i stavlja u jedan neravnopravan odnos sve ostale momčadi. Ne mislim samo o Dinamu, nego bilo tko da je u takvoj situaciji. No, to neće biti presudno, s obzirom na to da je Dinamo osjetno bolji.

>> Pogledajte i kako je Gojak najavio derbi na Poljudu

-  Bjelica je samo posljedica, otkad nema ovoga u klubu (Zdravko Mamić nap. a.), svi se u klubu smiju, sjajna je atmosfera, nema stresa. Pa on da je ovdje, ušao bi u svlačionicu već nakon 1:1 protiv Rudeša i u dvije minute raz*ebe autoritet Bjelici. Nemam ništa protiv njega, samo komentiram način funkcioniranja. Bjelica ima pristup igračima, oni mu vjeruju, Zdravko to raz*ebe u dvije minute. Zamislite da dođe neki nezadovoljan igrač i požali mu se, a on kaže 'Ja ću to riješiti'. I igrom slučaja, netko se ozljedi i sad trener stavi toga i što će ovaj misliti? To su neviđeno bitne stvari. Dinamo je prodao četiri igrača za 30 milijuna eura, a nikad bolje nije izgledao kao momčad! Nikad!  Što vam još tu treba crtati? Sad imaš momčad! Pa ovaj je htio dovesti Sammira umjesto Majera, ej...

Na red je došao i Hajduk, gdje situacija nije nimalo blistava.

- To je posljedica svega onoga što se događa godinama - rekao je Jeličić koji se osvrnuo i na prepucavanja Igora Štimca i udruge Naš Hajduk.

- Gadi mi se čitati ta prepucavanja, to mi se stvarno gadi. S jedne strane imamo situaciju da Igor većinu stvari koje artikulira je apsolutno u pravu, međutim mislim da se spušta na njihov nivo što je njemu nepotrebno. S druge strane imamo neke "no name" likove koji su došli do nekakvih pozicija o kojima se više priča nego o igračima Hajduka. Ljudi lakše prepoznavaju nekakvog Rilova nego veznog igrač Hajduka, ali moram i ovo reći... Neću reći da im se divim, ali zavidim tim ljudima. Znači, oni imaju 40.000 ovaca koji plaćaju članarine s kojima kupuju dionice kluba. Za to treba itekako i znanja i pameti. Malo sam ciničan jer me sve to boli, najvažniji je Hajduk, a on nije zaslužio da bude meta svih tih prepucavanja i svega ružnog. Rilov naziva Štimca neprijateljem?! Tko je on, tko mu je dao pravo da određuje prijatelje i neprijatelje kluba? 

Tema je bila i reprezentacija...

- Čudi me što Dalić i Modrić nisu otišli! No, kad ste najomiljenija osoba u državi, teško je otići. Realno ništa više od ovoga ne mogu napraviti, ali upravo zato im čestitam na hrabrosti i ljubavi, da sam na njihovom mjestu, ja bih otišao, povukao bih se - rekao je Jeličić pa dodao:

- Dalić zna da je pogriješio, garantiram vam! Tim više je pokazao hrabrost i ljubav i napravit će sve da prebrodi ovu situaciju.

Jeličić je uvjeren da Hrvatska teško može ponoviti rezultat iz Rusije.

-  Gledajte, sad svi mislimo da možemo, to je problem. Nemojte zaboraviti kako je bilo u Rusiji, realno, mi nismo igrali ni blizu da bismo bili drugi na svijetu, ni blizu! Ja sam plakao, emocije su me preplavile, ali kad stavimo realno stvari, mi nismo igrom zaslužili biti drugi na svijetu. I to je istina. Mi sad mislimo da možemo biti prvaci Europe i tako razmišljaju navijači. Ja sam siguran dokle budemo živi da se neće ponoviti, daj Bože da se varam.

>> Pogledajte i koji su sportaši poput Bobana zaplakali


 

Komentara 20

DU
Deleted user
14:35 28.09.2018.

Smeće narcisoidno.

Avatar Mi sami
Mi sami
13:45 28.09.2018.

Ti samo šuti ti si glavni igrač sramne udruge Vaš hajduk

KB
kbr
14:53 28.09.2018.

koju hrpu bljuvotina je iznio u članku. bar smo pošteđeni njegovih umotvorina na onim rijetkim hrt-ovim utakmicama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije