Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jelena Grubišić

Hrvatica koja je osvojila Ligu prvakinja: Izbornik me ne zove...

Jelena Grubišić
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
1/5
10.05.2016.
u 22:33

Protekli vikend u Budimpešti, laskavim trofejomLige prvakinja okitila se nekadašnja vratarka zagrebačke Lokomotive, Krima i Györa, a danas Bukurešta, Jelena Grubišić

Jelena Grubišić postala je treća vratarka iz Hrvatske koja je braneći za inozemni klub osvojila Ligu prvakinja. Prva je bila Katarina Bralo koja je s Viborgom osvojila Ligu prvakinja 2010. godine, a lani je to uspjelo Marti Žderić s Budućnosti. Protekli vikend u Budimpešti, tim laskavim trofejom okitila se nekadašnja vratarka zagrebačke Lokomotive, Krima i Györa, a danas Bukurešta, Jelena Grubišić. No, ne samo da se okitila naslovom već je proglašena i najkorisnijom igračicom završnog turnira.

Ovo je vrhunac moje karijere

– Kažu da smo napravile pothvat ravan Leicesterovu koji je osvojio englesku ligu. Doista, cilj nam je bio plasirati se na završni turnir, a nitko nije razmišljao o tome da možemo osvojiti Ligu prvakinja. Klub se tek složio prošle godine, tako da smo novi u svemu tome. Imala sam sezonu kao iz bajke, a ovaj naslov mi je ostvarenje snova, vrhunac moje karijere – rekla nam je Jelena.

U polufinalu i finalu branila je kao Ivan Stevanović protiv Norveške u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Dvadeset obrana potiv Vardara i još 18 u finalu.

– Govorili su mi prije finala da će mi biti lako jer dobro poznajem igračice Györa s obzirom na to da sam lani ondje igrala. Ali, one poznaju i mene, tako da to nije bila neka velika prednost. Drago mi je da su mi igračice Györa, moje lanjske suigračice, sve redom iskreno čestitale na naslovu – rekla je Jelena.

Kako ste proslavili naslov?

– Bilo je tiho i spontano, u jednom restoranu. Već u sedam ujutro kretali smo na aerodrom. U Bukureštu nas je dočekalo mnogo navijača, a do grada smo se vozile u autobusu otvorenoga krova pa su nas svi pozdravljali. Odmah nakon dolaska primio nas je predsjednik Rumunjske Klaus Iohannis – rekla je Jelena.

Od domaćih natjecanja, ostao im je još rumunjski kup.

– Sljedeći vikend igramo u četvrtfinalu i nadamo se da ćemo se plasirati na završni turnir 19. i 20. svibnja. To bi onda bio kraj za ovu sezonu – rekla je Jelena.

Glavni sponzor kluba je grad.

– Ne znam koliki je budžet, ali znam da grad daje najviše novca. Imamo još nekoliko manjih sponzora – kaže Jelena.

Izbornik me ne zove

U Rumunjsku je došla iz Györa.

– Sezona u Györu mi je dobro počela, a onda sam se ozlijedila. Kako mi nisu namjeravali produljiti ugovor, prihvatila sam ponudu iz Bukurešta. Kada sam vidjela tko je sve u sastavu, nisam se previše dvoumila i potpisala sam na dvije sezone. Moram se zahvaliti ljudima iz Bukurešta koji su me prihvatili u možda najtežim trenucima u karijeri, nakon što sam se oporavila od još jedne od brojnih ozljeda koje sam imala tijekom karijere. U Bukureštu mi je zaista lijepo, jedino mi je problem što sam prvi put daleko od Zagreba. Dosad sam branila u Ljubljani i Györu koji su puno bliže – istaknula je.

U klubu nema nijednu igračicu iz Hrvatske ili pak usjednih zemalja.

– I to će se promijeniti sljedeće sezone. Dolazi najmanje jedna igračica s naših prostora, ali ne smijem otkriti o kome se radi – rekla je Jelena, koju su u Budimpeštu došle podržati bivše suigračice iz zagrebačke Lokomotive.

Na Final Fouru imali smo dvije vratarke, Martu i Jelenu. No, trenutačno nijedna ne brani za hrvatsku reprezentaciju.

– Kako ću braniti kada me izbornik ne zove. Sama se neću pozvati. Rekla sam već i prije da Hrvatska ima nekoliko jako dobrih mladih vratarki, tako da nema straha od loših obrana – zaključila je europska prvakinja Jelena Grubišić.

Komentara 4

KR
kruti25
23:21 10.05.2016.

ČESTITAM!!!baj d vej,dobar komad;-)

KA
karlot537
23:27 10.05.2016.

Svaka cast Jelena, gospodin Mrden ne poziva u repku igračice koje bi mogle jos dosta toga donijeti reprezentaciji...

PA
pavel1001
18:59 11.05.2016.

nije kupil bon

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije