Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FFC 16

Jeftinije u Beču nego u Zagrebu

Dževad Poturak
Foto: Goran Kovacic/pixsell
05.12.2014.
u 13:15

Bore se i Kinezi, Marokanci, Albanci, Armenci...

Sutra navečer u Beču će se održati borilačka priredba FFC 16. Riječ je o hrvatskom izvozu jer cijeli skup organizira hrvatska tvrtka PPV Media u vlasništvu zagrebačkog Dubrovčanina Orsata Zovka.

PPV Media u svom portfelju ima specijalizirani portal Fight Site, satelitski kanal Fight Channel i promociju Final Fight Championship koja i organizira ove priredbe. A ova bečka posebna je jer je riječ o prvoj izvan granica regije, ali je i začetak serijala koji bi se idućih godina trebao odvijati u europskim metropolama poput Budimpešte, Praga, Milana, Atene pa čak i Stockholma.

Zajedno sa svojim "matchmakerom" Markom Petrakom, Zovko je sastavio program koji bi trebao zanimati Austrijance i Talijane, ali i iseljenike iz zemalja bivše SFRJ. Tako će glavna zvijezda večeri biti Talijan Alessio Sakara, bivši UFC-ov borac, koji se bori protiv odličnog Poljaka Macieja Browarskog. Iseljene Bošnjake privući će uvijek atraktivni Dževad Poturak, za Grke je tu njegov protivnik Theodosiadis Panagiotis. Albansko iseljeništvo zacijelo će zanimati nastup Shkodrana Veselog, bečki Kinezi mogli bi poželjeti vidjeti Duolija Chena, a Austrijanci će doći podržati svoju kikboksačku legendu Fadija Merzu u njegovu oproštajnom meču. U ring će u subotu još ulaziti i Rumunji, Armenci, Slovenci, Englezi, Marokanci, Srbi ali i dva Hrvata – kikboksač Ivan Zidar i borac slobodne borbe Kristijan Perak.

Nastupiti je trebao i njegov brat Maro Perak u borbi protiv domaće zvijezde, bivšeg UFC-ova borca Nandora Guelmina, no ovaj se ozlijedio pa je borba otkazana.

– Teško da ćemo se više s ovim FFC-ovim priredbama vraćati u Hrvatsku jer kod nas kao da nema dovoljno interesa, od publike do sponzora. Vjerovali vi meni ili ne, procijenio sam da se nama više isplati raditi priredbu u inozemstvu, u velikim gradovima, nego po Hrvatskoj. Nije ni ovdje riječ o zaradi, no u Hrvatskoj ulazim u minus – kaže Orsat Zovko.

>>Borna Ćorić: Bio sam u kavezu s Cro Copom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije