Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP U PERTHU

Jedriličari stigli u Perth po medalje od nedjelje

Jedrenje
HJS
02.12.2011.
u 13:57

Mimohodom 79 reprezentacija središtem Pertha danas je u Australiji svečano otvoreno Svjetsko prvenstvo u jedrenju za olimpijske klase na kojem nastupa 25 hrvatskih jedriličara.

Po vrlo teškom i sparnom vremenu, uz visoke temperature, jedriličari su danas pronijeli svoje zastave središtem Pertha. Među oko 1100 jedriličara i jedriličarki iz 79 zemalja svijeta bio je i veći dio hrvatske reprezentacije, nedostajao je samo dio ekipe koji je stigao rano jutros, odnosno poslijepodne nakon otvaranja. Hrvatsku zastavu u mimohodu nosio je Šime Fantela.

Prvenstvo počinje sutra, u subotu 3. prosinca. Prva dva dana jedre samo ženske posade u dvobojskom jedrenju, među kojima je i naša posada u sastavu Petra Kliba, Tajana Ganić i Gea Barbić.

– Stigle smo prije nekoliko dana, aklimatizacija je dobro prošla, šteta je što nismo imale prigodu trenirati. U dvobojskom jedrenju brodove uvijek osigurava organizator i uobičajeno je da budu barem dva sata službenog treninga, da se upoznamo s brodom, međutim toga ovoga puta nije bilo. U nedjelju ćemo sjesti u brod i startati odmah prvi plov! – kazala je kormilarka Petra Kliba.

U ponedjeljak 5. prosinca na regatno će polje isploviti veći dio najboljih hrvatskih jedriličara. U prvom tjednu prvenstva jedre i Ivan Kljaković Gašpić, Šime Fantela i Igor Marenić te Tina Mihelić, odnosno klase Finn, 470 muškarci i Laser Radial. Treninzi prošlih deset dana su prošli u najboljem redu, hrvatski se jedriličari dobro osjećaju i spremni ulaze u nadmetanje za svjetske medalje i olimpijske norme. Spremni smo za početak regate, noćas je stigao još drugi dio reprezentacije koji jedri u drugom tjednu prvenstva, Pavle Kostov, Petar Cupać, Enia Ninčević, Romana Župan, Mate Arapov, Ante Šitić, Luka Mratović, Marin Lovrović st., Marin Lovrović ml., Dan Lovrović, Siniša Mikuličić, a poslijepodne Milan Vujasinović i Aron Lolić.

– Od sportaša nedostaje još Filip Matika koji dolazi za dva dana. Naporno se radilo ovih dana, a prava stvar tek kreće! – kaže sportski direktor HJS-a Marko Mišura.

Jučer je bio pun i kalendar društvenih događanja. Dan je počeo primanjem u gradskoj vijećnici obližnjeg Cockburna, grada pobratima Splita koji je u goste pozvao splitski dio reprezentacije. Nakon prigodnog druženja zajedničke fotografije snimljene su uz tzv. friendship wall na kojem velikim slovima piše "Dobro došli". Ispred zida posađena je vinova loza, a zemlja u kojoj loza raste oblikovana je kao crvene i bijele kocke. A navečer su crveno-bijele kockice zavladale središtem Fremantlea.

Sinoć je u Fremantleu uz pomoć hrvatskog konzulata u Perthu i Benny's bara u vlasništvu Ivana Džebe priređena je večer hrvatske jedriličarske reprezentacije. Među stotinjak uzvanika bili su predstavnici hrvatske zajednice, gradonačelnik Fremantlea Brad Petit, prvi čovjek organizacije SP-a John Longley i brojni drugi. Uz hrvatska jela i piće te nastup lokalne klape Galeb zabava je potrajala do kasno navečer.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije