Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALMA DE MALLORCA

Jedriličari protiv olimpijskih favorita po Trofej princeze Sofije

Tonči Stipanović
HJS Press
02.04.2012.
u 14:14

U Palmi će nastupiti pola hrvatske olimpijske reprezentacije te dvije posade kojima još predstoje kvalifikacije za Olimpijske igre 2012.

Svijet olimpijskog jedrenja stigao je u Palma de Mallorcu na regatu Svjetskog kupa – Trofej princeze Sofije. Već dva tjedna u Palmi vlada solidna gužva, mnogi su izabrali ovaj dio Europe za pripreme. Na startnim listama brojni su favoriti za olimpijske medalje, ukupno oko 800 jedriličara s praktički svih kontinenata, tako da nas očekuje vrlo zanimljiv tjedan.

U Palmi će nastupiti pola hrvatske olimpijske reprezentacije te dvije posade kojima još predstoje kvalifikacije za Olimpijske igre 2012. Kako su i najavili olimpijci u klasi 470, brončani sa zadnjeg svjetskog prvenstva, Šime Fantela i Igor Marenić proveli su veći dio priprema u Španjolskoj, još od kraja veljače baza im je bila u Cadizu, uz povremene dolaske kući na Prvenstvo Hrvatske i nekoliko dana odmora. Iz Cadiza preselili su se u Palmu.

– Pripreme u Španjolskoj bile su odlične, dobro smo trenirali. Pred nama je sad Trofej princeze Sofije, prva velika regata ove sezone. Ovdje je oko 90 posada, konkurencija vrhunska, upravo ono što nam treba da vidimo gdje smo – kaže Šime Fantela.

Već skoro tri tjedna u Palmi su i olimpijci u 49er-u Pavle Kostov i Petar Cupać.

– Dani su nam zaista proletjeli, evo regata starta sutra. Danas smo imali tzv. trening-regatu, ušli smo prvi u cilj. Naravno, trening-regata nikad nije ista kao i prava, međutim imamo dobru brzinu, to smo vidjeli danas, tako da smo zadovoljni – rekao nam je Pavle Kostov.

Prije nekoliko dana stigao je i Tonči Stipanović, koji će boje Hrvatske braniti na OI u laseru.

– Prvi dio priprema, u ožujku u Splitu, prošao je odlično. Dobro smo radili, desetak vrhunskih kormilara koji će jedriti i na OI došlo je trenirati u Split, odjedrili smo i dvije regate, Prvenstvo Hrvatske i Mornar Grand Prix, ožujak smo tako maksimalno iskoristili. S Trofejem princeze Sofije otvaramo sezonu velikih europskih regata – kaže Tonči.

U laseru će se nadmetati i mlada nada Filip Jurišić.

Popis hrvatskih predstavnika ove godine u Španjolskoj zaokružuju dvije posade kojima u svibnju predstoje olimpijske kvalifikacije. Formu za kvalifikacije ovdje će brusiti Marin Lovrović i Dan Lovrović u zvijezdi, te Enia Ninčević i Romana Župan u ženskom 470.

U ponedjeljak je prvi dan natjecanja na Trofeju princeze Sofije. Flote su velike, tako da će većina jedriti kvalifikacije prva tri dana. Potom slijede dva dana finalnih jedrenja, a 7. travnja plov za odličja za deset najboljih.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije