Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Chelsea se prodaje

Jedna od najbogatijih osoba na svijetu kupuje londonski klub?

Roman Abramovič
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
28.09.2018.
u 10:38

Nekoliko kupaca pokazalo je interes za londonski klub, ali njihove ponude Abramovič je glatko odbio

Početkom godine vlasniku Chelseaja Romanu Abramoviču istekla je boravišna viza u Velikoj Britaniji. Kako mu je na Otoku zabranjeno poslovanje ruski tajkun odlučio je prodati klub.

Nekoliko kupaca pokazalo je interes za londonski klub, ali njihove ponude Abramovič je glatko odbio. Jedna od najbogatijih osoba na svijetu nema namjeru prodati Chelsea po cijeni nižoj od 3,4 milijarde eura.

>> Pogledajte video: Svijet je dobio novog kralja - Luku Modrića

Među najozbiljnijim kupcima su najbogatiji Britanac Sir Jim Ratcliffe, te Paul Allen, suosnivač Microsofta, jedan od najbogatijih ljudi svijeta čije je bogatstvo ove godine procijenjeno na 17,5 milijardi eura.

Paul Allen obožava sport, vlasnik je NBA momčadi Portland Trail Blazersa i Seattle Seahawksa u NFL-u. Pregovori su u tijek, a Abramoviča u SAD-u zastupa njegov agent i bliski prijatelj Pini Zahavi. Već za nekoliko dana moglo bi se znati jesu li sklopili dogovor.

Roman Abramovič kupio je Chelsea 2004. godine za 190 milijuna eura i dosad je u njega uložio 1,23 milijarde eura. Londonski klub je u zadnjih 15 godine osvojio pet premijerligaških naslova, isto toliko trofeja u FA kupu, te Ligu prvaka i Europsku ligu.

Komentara 1

Avatar southman
southman
11:18 28.09.2018.

Niti Real ne vrijedi toliko !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije