Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KALKULACIJE

Samo je jedan suludi rasplet kojim Hrvatska može izgubiti prvo mjesto u skupini

Hrvatska - Argentina
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/5
22.06.2018.
u 19:12

Rakitiću i Rebiću čini se dodatni odmor dobro će doći jer su u utakmici protiv Argentine dobili neugodne udarce, Rakitić u rebra, a Rebić u stopalo.

Hrvatska danas još nije osigurala prvo mjestu u skupini, iako je Nigerija pobijedila Island 2:0.

Naime, razlog je taj što na svjetskim prvenstvima međusobni omjer uopće ne ulazi u kriteriju rangiranja skupine.

Prvi je naravno najveći broj bodova, a nakon toga se gleda gol-razlika. Treći kriterij je broj golova, a onda slijedi najveći broj fair-play bodova.

Hrvatska - Argentina
1/17

Hrvatska će tako sigurno završiti prva u skupini, ukoliko ne izgubi od Islanda. Ako nam se dogodi poraz, osluškivat ćemo rezultat s utakmice Nigerije i Argentine. Ukoliko gauči ne izgube, vatreni su sigurni prvi. Ako pak super orlovi slave, odlučivat će gol razlika.

Dalićevi izabranici trenutno imaju gol razliku 5:0, a Nigerija 2:2, pa je prilično jasno da nam prvo mjesto može izmaknuti samo ako kombinirana razlika na ta dva susreta bude pet golova ili veća. 

Zlatko Dalić najavio da bi protiv Islanda mogao odmarati petoricu - Brozović, Rakitić, Rebić, Mandžukić i Vrsaljko, razlog je što imaju i žute kartone.

Rakitiću i Rebiću čini se dodatni odmor dobro će doći jer su u utakmici protiv Argentine dobili neugodne udarce, Rakitić u rebra, a Rebić u stopalo.

>> Pogledajte i Večernji Pressing by Igor Štimac s Darijem Štimcem

Komentara 23

PR
prohujalo
19:38 22.06.2018.

Ako Argentina nije uspjela pobjediti Island a Nigerija ga dobila sa 2 razlike,zašto bi Argentina bila favorit u okršaju sa Nigerijom. Ako Argentina pobjedi Nigeriju sa 2 gola razlike a Island pobjedi nas sa 2 gola,Island ide dalje. Osluškivati će se rezultati sa onog drugog terena. Svaka momčad može ići dalje i od početka će svi "gristi". Vjerojatno i da hoćemo izgubiti mi nećemo moći biti drugi. Osim ako Nigerija ne nabije gaučose.

FF
filip.filipovic23
19:29 22.06.2018.

Ti fakat nemaš povjerenja u repku i kujes teorije koje ni u ludilu ne mogu biti ostvarene

PR
prohujalo
20:48 22.06.2018.

Francuzi sigurno razmišljaju-bolje Hrvatska nego Argentina. Igraju dan ranije i vjerojatno ne misle da će druga biti Nigerija ili Island nego Argentina. I oni namjerno,nesportski,gube od Danske i osvajaju drugo mjesto u grupi. Drugi dan igra naša grupa.Vjerojatno će Argentina biti druga. Ali desi se čudo,Nigerija vodi protiv Argentine i sada se nama ukaže prilika da izbjegnemo Francusku ali moramo izgubiti sa 4 ili 5 golova protiv Islanda. Ako bi zaista izgubili sa tolikom razlikom,nikog ne bi mogli uvjeriti da nismo namjerno,nesportski pustili Islandu. Zato igrajmo na pobjedu i ne virimo"preko plota" što rade druge ekipe u drugim grupama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije