Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE SOSA JEDINI

Jedan od najskupljih braniča svijeta mijenja reprezentaciju, nije htio čekati

FILE PHOTO: FA Cup Semi Final - Chelsea v Manchester City
Ian Walton/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
12.05.2021.
u 18:58

Djed i baka Aymerica Laportea su iz Baskije i on je zapravo nogometno i odrastao u Bilbau, gdje je s Athleticom proveo osam godina prije nego što je za 65 milijuna eura otišao put Manchester Cityja

Branič Manchester Cityja Aymeric Laporte (26) službeno je postao španjolski državljanin te planira što je prije moguće izboriti pravo nastupa za španjolsku reprezentaciju. 

Igrač rođen u Francuskoj predstavljao je svoju zemlju rođenja do U-21 razine, no nikad nije dobio tu priliku u seniorima iako su mnogi rekli da je nakon sezone 2018./2019.(kad je igrao važnu ulogu u osvajanju domaće trostruke krune Manchester Cityja) bio rame uz rame s najboljim braničima svijeta poput van Dijka, Ramosa, Koulibalyja, Chiellinija i ostalih. Izbornika Didiera Deschampsa nije uspio uvjeriti, pa se odlučio predstavljati Furiju na predstojećem Euru

Laporte, istini za volju, nije ove sezone bio Guardiolin prvi izbor pored besprijekornog dvojca Dias-Stones, ali je i dalje riječ o braniču svjetske klase i savršeno bi upao na poziciju Gerarda Piquea za koju se već neko vrijeme traži nasljednik. Najveći konkurent za stopersku poziciju bit će mu Inigo Martinez, baš iz Athletica koji za Laportea ima poseban značaj.

Djed i baka Aymerica Laportea su iz Baskije i on je zapravo nogometno i odrastao u Bilbau, gdje je s Athleticom proveo osam godina prije nego što je za 65 milijuna eura otišao put Manchester Cityja.

 

POGLEDAJTE SAT VREMENA EKSKLUZIVNOG RAZGOVORA S ROBERTOM PROSINEČKIM

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije