Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dao nam nevjerojatan kompliment

Jedan od najboljih u povijesti tvrdi: Sudac je pokrao Hrvatsku i uništio finale!

Hrvatska
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
16.07.2018.
u 09:41

– Ma taj je detalj prelomio utakmicu. U finalu SP-a takve odluke prelamaju utakmicu.

Peter Schmeichel, jedan od najlegendarnijih vratara u povijesti, u osvrtu na finalnu utakmicu Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske oštro se okomio na suca Nestora Pitanu. Legendarni Danac uvjeren je kako je on pokvario finale.

– Bez ikakve dileme, Hrvatska je bila bolja momčad od Francuske u prvom poluvremenu, ali tu je na red došao sudac... Eh, da, njegova odluka uništila je finale – rekao je Schmeichel pa obrazložio:

>>Pogledajte veličanstveno slavlje u Hrvatskoj

– Upotrijebio je VAR pri odluci da dosudi jedanaesterac u situaciji kada mislim da ga nikako nije bilo. Odlukom da pokaže na jedanaesterac za Francusku uništio je utakmicu. Snimku je pregledavao nekoliko puta, predugo je to trajalo, što znači da ni sam nije bio siguran. I na kraju je donio odluku koju smatram ludom jer bismo tim kriterijem imali po 20 jedanaesteraca na svakoj utakmici, kazao je bivši vratar i dodao da je prvi gol Francuza postignut nakon nepostojećeg prekršaja.

Zaista, svi svjetski stručnjaci slažu se da je Hrvatska bila mnogo bolja u prvom dijelu te da nije zaslužila na odmor otići s minusom. U takvim trenucima, kad si već na izmaku snage, a imaš negativan rezultat, situacija je gotovo bezizlazna.

Hrvatska
1/7

– Ma taj je detalj prelomio utakmicu. U finalu SP-a takve odluke prelamaju utakmicu. To je ključni moment, a sudac ga je ukrao Hrvatskoj i tako joj uzeo inicijativu koju je imala i ispuhao je. Isisao joj je energiju. Sve ono što smo od Hrvatske vidjeli u prethodnim utakmicama; vještina, ekstra energija, nestalo je. Ovo finale nije zaslužilo takvu odluku. To se vidjelo u situacijama kada su primali treći i četvrti gol.

Veliki vratar čestitao je Francuskoj, ali dao i još jedan veliki kompliment našim vatrenima koji su ga oduševili.

– Francuska je zaslužila naslov SP-a. Tijekom cijelog prvenstva konstantno je bila najbolja. Međutim, moramo reći da nas je Hrvatska sve nadahnula i pokazala koliko se može postići kad daješ sve od sebe. Za mene su oni "narodni prvaci".

>>Pogledajte kako se slavilo u Hrvatskoj

Komentara 53

Avatar Trpimir
Trpimir
09:50 16.07.2018.

Peter Schmeichel je sve tekao. Francuska s nula udaraca prema nasim vratima u prvih 60min je vec imala 2 gola. Najveca kradja u povijesti svjetskog prvenstva. Hrvatska NIJE smjela pobjediti sinoc.

TR
tramontana
10:14 16.07.2018.

Ako je prekršaj iz kojega smo primili gol, onda bi na svakoj utakmici bilo dvista prekršaja. Sumnjam da bi se nogomet u tom slučaju i moga igrati. Lineker je prije dva dana izjavija, male države neće nikad osvojiti prvenstvo. Ovo je sve na tragu toga.

RO
Rosstin
10:01 16.07.2018.

FIFA lopovi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije