Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brojna pitanja

Je li se Šimunić već oprostio, gdje su Pjaca i Vukojević?

Josip Simunic
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
08.11.2014.
u 09:15

U analizi europski neuspješne jeseni Zoran Mamić mora ponajprije sam sebi odgovoriti na neka pitanja...

Kamo je nestao Marko Pjaca koji je vrlo dobro ušao u sezonu? Ili, zašto odjednom više ni na karti nema Machada koji je trebao biti "čovjek iznenađenja" u Salzburgu? Je li Joe Šimunić doista već odigrao posljednju utakmicu za plave prije najavljenog zimskog oproštaja? Da ne govorimo o ignoriranju Ognjena Vukojevića, koji je doveden upravo zbog europskih utakmica, u kojima se traži čvrstina, agresija i karakter, sve ono što krasi iskusnog i odgovornog Vukojevića, a sve to Dinamo nije imao protiv Austrijanaca.

Zašto bi, nadalje, Dinamo morao igrati "poput Barcelone", zašto se forsira taj 4-3-3 sustav, koji ni u Prvoj HNL nije funkcionirao kako se željelo? Dinamo ima idealne igrače za 4-2-3-1 sustav i ne bi se smjelo robovati taktičkim idejama koje nisu donijele uspjeh.

Zašto je trener podcijenio listopad i studeni, razdoblje u kojem očekivano pada forma? Ni najbolji trener na svijetu ne bi mogao držati formu momčadi više od tri mjeseca...

Shvatljivo je, napokon, da trener (do određene granice) štiti svoje igrače, ali nije prihvatljivo da ih precjenjuje jer time istodobno podcjenjuje suparnike i živi u iluziji. K tome, uvijek trener prvi nastrada nakon loših igara i rezultata pa tako zapravo radi protiv sebe! A igrači će mu se ionako samo sebično nasmijati kad okrene leđa i napusti svlačionicu!

>>Ovi su klubovi dokaz da u Dinamu deset godina ne znaju što rade

>>Igrači su krivi, ali što je s trenerom?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije