Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
To bi bila priča

Je li Petković dovoljno velik za Barcu? Evo što su nam na to kazali španjolski novinari

Bruno Petković
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/5
20.11.2019.
u 15:01

- Barca nema prirodnu zamjenu za Suáreza kao čistog napadača i mogao bi savršeno preuzeti tu ulogu. To je igrač koji može odlučiti utakmicu - mišljenja je novinar lista AS

Bruno Petković (25) praktički je bio samo sjena kada je igrao u Italiji, a onda ga je Nenad Bjelica u Maksimirskoj 128 odgojio, pustio s lanca i od njega napravio gospodina čovjeka, pravog napadača.

Napadača kojega zbog predstava na travnjaku, što u dresu Dinama, što u dresu hrvatske nogometne reprezentacije, želi sve više europskih velikana.

Bruno Petković nedavno je gostovao u redakciji Večernjeg. Prisjetite se što je rekao

Postigao je pet golova u osam nastupa za Vatrene, od toga četiri u natjecateljskim utakmicama. U 62 utakmice za Dinamo postigao je 21 gol.

Po pisanju španjolskih medija, Barcelona je itekako zagrizla za Dinamov broj 21. Pitali smo zato kolege novinare s Pirenejskog poluotoka što znaju o Petkoviću, ali i vezi s Barçom.

Sličan je Ibrahimoviću

– On je jedan od modernih napadača u Europi, pogotovo zbog dobrog učinka u Ligi prvaka, ali i s Hrvatskom. Veliki je igrač i unatoč svojoj visini prilično je tehnički dobar s loptom u nogama – rekao nam je David Molaño koji piše za AS.

Zbog načina igre neki Brunu uspoređuju sa Zlatanom Ibrahimovićem. Nisu u krivu, smatra David.

– Izuzetno je sličan Ibrahimoviću jer su obojica vrlo visoka s puno kvalitete i akrobacije. Petković je, na primjer, također poznat po lakoći završetka akcija. Unatoč tome Ibrahimović je u svojim godinama bio kontrastiraniji igrač i već je igrao u nekim od najvažnijih klubova u Europi, dok se Petković još uvijek može dokazati u jednom od najvažnijih klubova u Europi.

Tamošnji mediji pišu da je u kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2020. između Hrvatske i Slovačke na Rujevici bio i sportski direktor Barcelone Eric Abidal. A nedavno je i na Poljudu pratio utakmicu Hrvatske i Mađarske. Smatraju da vjerojatno prati Petkovića.

– Mislim da je još rano odrediti je li moguće potpisivanje za Barçu jer se tržište zatvorilo prije samo dva mjeseca i vjerojatno nije prioritet za zimsko prijelazno razdoblje. No on je jedno od imena koja u Barceloni vide kao mogućnost da ojačaju svoj napad. To što su ga išli gledati kako igra uživo znači da za njega postoji interes.

No prošle godine otišli su vidjeti Jovića s Eintrachtom na više desetaka utakmica i na kraju ga nisu potpisali pa se mora biti strpljiv s pričom o tom mogućem potpisivanju ugovora za Barcelonu.
 No, potpiše li, bilo bi to potpisivanje koje bi se savršeno uklapalo u ono što Barceloni treba.

Oni nemaju prirodnu zamjenu za Suáreza kao čistog napadača i mogao bi savršeno preuzeti tu ulogu. To je igrač koji može odlučiti utakmicu. Suárez je veteran i treba ga dozirati sve manje, ali on je nesporni nositelj napada Barcelone – zaključio je Molaño.

Sve je krenulo od intervjua?

Na naslovnoj stranici čuvene stranice Transfermarkt koja se bavi vrijednostima igrača pet je najtraženijih nogometaša, a među njima su baš Petković i Olmo. Igrači su to koji su stasali u HNL-u, ali i koji su ga sada već prerasli. I za jednog i za drugog interesa ima na sve strane.

Vijest o zanimanju Barcelone za Petkovića prokomentirao nam je i Joan Tejedor sa španjolske radiopostaje Cadena SER.

– Kada smo nedavno radili intervju s trenerom Nenadom Bjelicom, pitali smo ga tko od igrača Dinama može potpisati za Barcelonu. On je odgovorio: Olmo. Ali mislim da je i jedan od najzanimljivijih igrača trenutačno u Hrvatskoj Bruno Petković. Po meni je on jedan od najizvanrednijih mladih igrača.

Taj je intervju došao i do hrvatske javnosti i mislim da su se tada počele formirati te vijesti o njegovu odlasku u Barcelonu – pojasnio je svoje stajalište Joan Tejedor.

Ni Alberto Rubio iz Marce nije previše entuzijastičan oko te vijesti.

– Petkovića znam jer je nakon Mandžukića zauzeo mjesto u reprezentaciji, radi dobre rezultate, zabija. No, znam za njega i iz Dinama i Lige prvaka. Mislim da su usporedbe s Ibrahimovićem malo prevelike. Zlatan je ipak legenda, ali Petković mu nalikuje.

Fizički je dobar, lako zabija. Dobro igra, sazrijeva, još je mlad. Iskreno, mislim da je realno da će otići u neki klub van Hrvatske, veliki klub, ali ipak ne tako velik kao Barcelona.

Komentara 24

PR
prajdali100
16:28 20.11.2019.

A zašto ići u Barcelonu ? Tamo vlada grupa gadova koji žvaću ljude i onda ih ispljunu.Pa vidiš li što su uradili Rakitiću !!!?

IL
ilijan1a
16:39 20.11.2019.

Bruno zabij Atalanti i Cityu ,Dinamo je veliki klub.

LI
LizaLimenni
15:46 20.11.2019.

Mala napomena: ni Ibrahimovic nije uspio u Barci...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije