Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOŽE LI BIZARNIJE?

Je li ovo regularno? Villa će dobiti 18 milijuna eura ako pusti utakmicu u Manchesteru!

Aston Villa v Manchester City - Premier League - Villa Park
Foto: Nick Potts/PRESS ASSOCIATION
1/2
19.05.2022.
u 18:16

To sigurno je sitan novac za momčad poput Cityja, no za jednu momčad sredine ljestvice poput Aston Ville to je poprilično velika svota novca. Primjerice, s tom bi svotom Villa odmah zatvorila troškove odštete za transfer Phillippea Coutinha.

Borba za naslov u engleskoj Premier ligi aktivna je i u posljednjem, 38. kolu prvenstvene sezone 2021./2022. Branitelj naslova Manchester City ima 90 bodova, jedan više od glavnog rivala Liverpoola što znači da će s tri boda građani osigurati svoj četvrti naslov prvaka engleske u posljednjih pet sezona. 

U posljednjem kolu sve se utakmice igraju u nedjelju od 17 sati, a City će na svojem Etihadu ugostiti Aston Villu, dok Liverpool ide u goste Wolverhamptonu. Kalkulacija je jasna, a to je da Liverpoolu za naslov igra jedino pobjeda kod Wolvesa, dok bi uz to City trebao odigrati neriješeno ili izgubiti protiv Ville. Bilo koja druga kombinacija ovih ishoda prouzročit će obranu naslova Pepa Guardiole i njegovih igrača.

Aston Villa's Ollie Watkins scores his sides first goal during the Premier League match between Aston Villa and Manchester City at Villa Park, Birmingham. Picture date: Wednesday December 1, 2021. Photo: Bradley Collyer/PRESS ASSOCIATION
Foto: Bradley Collyer/PRESS ASSOCIATIO

No, nakon novih saznanja, čini se da će Cityju u posljednjem kolu biti znatno lakše. Iako se u engleskim medijima pumpa narativ kako će trener Ville Steven Gerrard i zvijezda rostera Phillippe Coutinho kao bivši igrači Liverpoola imati poseban motiv pomrsiti Cityju račune, Aston Villa kao klub ima veći motiv učiniti upravo suprotno.

Podsjetimo, prošlog ljeta City je iz redova Aston Ville doveo Jacka Grealisha, engleskog ofenzivca čija je odšteta iznosila čak 117 milijuna eura. Kako taj transfer utječe na ovaj susret? U stavkama tog transfera stoji i klauzula da će, ukoliko Man. City osvoji Premier ligu ove sezone, Aston Villa za Grealisha dobiti još dodatnih 18 milijuna eura!

December 1, 2021, Birmingham, United Kingdom: Birmingham, England, 1st December 2021. Jack Grealish of Manchester City back at Villa Park in a Manchester City shirt during the Premier League match at Villa Park, Birmingham. Picture credit should read: Darren Staples / Sportimage Photo via Newscom Photo: Darren Staples/NEWSCOM
Foto: Darren Staples

To sigurno je sitan novac za momčad poput Cityja, no za jednu momčad sredine ljestvice poput Aston Ville to je poprilično velika svota novca. Primjerice, s tom bi svotom Villa odmah zatvorila troškove za transfer spomenutog Coutinha.

Gledajući iz klupske perspektive, bio bi to najunosniji poraz u povijesti kluba, a s porazom ne bi pretjerano izgubili budući da ne mogu ići niže od 14. mjesta na ljestvici na kojem su trenutno.

Birmingham, England, 1st December 2021. John McGinn of Aston Villa tackles Raheem Sterling of Manchester City during the Premier League match at Villa Park, Birmingham. Picture credit should read: Darren Staples / Sportimage via PA Images Photo: Darren Staples/PRESS ASSOCIATION
Foto: Darren Staples

Ne bi to bio namjeran poraz u pravom smislu riječi, ali za čist poraz protiv Manchester Cityja je dovoljno dati samo malo manje od sto posto truda. I ne bi čudilo da trener i igrači i dobiju takvu direktivu iz čelništva kluba.

I sada dolazimo do pitanja: Čini li ovakva situacija posljednje kolo prvenstva neregularnim? U ovakvim okolnostima je potpuno legalno da se Aston Villa samo malo opusti, dovoljno da City dođe do punog plijena, a da se takvo što ni ne primijeti. Jedini način za spriječiti ovakva potencijalna "legalna puštanja" nogometnih utakmica je iz ugovora i transfera maknuti klauzule koje se tiču momčadskih uspjeha te ostaviti samo one koje se tiču individualnih učinaka i ostvarenja.

>>> Tko može upisati tri asistencije u 32 minute? Luka Modrić!

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
18:53 19.05.2022.

pišete kao da nije to vaša kalkulacija već da je dogovoreno....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije