Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAPETANI VATRENIH

ANKETA Je li Modrić najveći lider u povijesti vatrenih? Ili je veći bio Boban, možda i Kovač...

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/6
15.09.2020.
u 14:19

Nakon što je osvojio Zlatnu loptu 2018. godine, više nema dvojbe je li Luka Modrić najveći hrvatski nogometaš u povijesti, no dvojba jest je li najveći lider kojeg smo imali?

Porazi nogometne reprezentacije u Portugalu (4:1) i Francuskoj (4:2) ne trebaju upaliti alarm, no pokazuju koliko će nam teško biti bez Ivana Rakitića, ali prije svega Luke Modrića, koji je posljednjih godina apsolutni lider vatrenih.

U svjetlu činjenice kako je Hrvatska u Portu i u Parizu nastupila bez Luke Modrića, a bez njega će nagodinu ići i u kvalifikacije za SP 2022., najdrastičnija promjena u totalnom makeoveru vatrenih u Ligi nacija lišenost je – lidera na terenu. Čovjeka s karizmom, respektabilnim autoritetom među igračima, onoga ratnika kojega će i izbornik – vojskovođa uoči presudne bitke pitati za savjet. To su osobine koje su nekada utjelovljavali Zvonimir Boban, Niko Kovač i Darijo Srna, a od 2016. godine i genijalni Luka Modrić, jedina prava Dalićeva desna ruka, čovjek kojega se sve pita i koji ima sve ovlasti.

Nakon što je osvojio Zlatnu loptu 2018. godine više nema dvojbe je li Luka Modrić najveći hrvatski nogometaš u povijesti, no dvojba jest je li najveći lider kojeg smo imali. Konkurencija mu nije lagana, a mi smo izdvojili igrače koji su barem dvije godine bili kapetani reprezentacije.

Prvi pravi kapetan, na terenu i izvan njega, bio je Zvonimir Boban, koji je traku nosio od 1992. do 1999. godine, odnosno u čak 49 od 51 nastupa za vatrene. Idući kapetan na malo dulje razdoblje (od 2002. do 2004. godine) bio je Boris Živković, kojem je traku dao Otto Barić.

No, većina će se složiti da Živković nije imao liderske osobine poput njegova nasljednika Nike Kovača. Traku na ruku Niko je stavio 2004. godine, a imao ju je do reprezentativnog umirovljenja u listopadu 2008. godine. Već u idućoj utakmici reprezentacije, u veljači 2009. protiv Rumunjske, traku je dobio Darijo Srna te ju je nosio do utakmice osmina finala Eura protiv Portugala 2016., odnosno u čak 72 utakmice, po čemu je hrvatski rekorder. Srnu je u jesen 2016. naslijedio najbolji hrvatski nogometaš u povijesti Luka Modrić. 

No, je li i najveći lider u povijesti? Ili su Boban i Niko Kovač, možda i Darijo Srna, bili veći?

Komentara 31

KH
Khala
16:05 15.09.2020.

Modricu, Bog si nogometa! Ponos nacije i veliki Hrvat i sportaš! Najveci na ovim prostorima svih vremena, i zato neki ovdje plaču. Naprosto, uživam! 😃❤️🇭🇷❤️

DD
ddh
16:25 15.09.2020.

Kako bi bilo da ta zmazana Hrvatska pusti Modrica na miru. Modric nije vlasnistvo te prljave Hrvatske dabi ga taj dio smrdljive Hrvatske povlacio kroz trnje. 2018-e je Modric kao kapetan doveo postenu Hrvatsku u finale svjetskog nogpmetnog prvenstva, bio je izabran za najboljeg igraca tog prvenstva, bio je u toj godini najbolji nogometas svijeta o osvojio Zlatnu loptu. To mu ti pripadnici te smrdljive Hrvatske nece nikad oprostiti i bilo bi dobro, da ga se okane. Postena Hrvatska je ponosna na svog Luku, a smrdljiva Hrvatska ga pljuje u svojim komentarima.

IJ
Istina_je_bolna
15:04 15.09.2020.

Tihi lider i najveci nogometaš ovog dijela Europe! Ni za 100 godina nitko ga nece moci nadmašiti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije