Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Došao do finala

Je li došlo vrijeme da se Mati oproste grijesi i da se vrati u reprezentaciju?

Mate Pavić i Laura Siegemund
Foto: Reuters/PIXSELL
18.06.2017.
u 09:33

U poretku kombinacija za završni Masters u Londonu Pavić i Marach su već 27. (+5), iako je Mate dobar dio godine odradio u paru s Alexanderom Peyom

Mate Pavić prošle je godine osvojio turnir parova u Hertogenboschu s Novozelanđaninom Michaelom Venusom, a sada je na putu da to u istom tjednu ostvari na turniru u Stuttgartu (također na travi) i to s novim partnerom - Austrijancem Oliverom Marachom. Hrvat i Austrijanac jučer su u polufinalu postigli jednu od najdomljivijih pobjeda, svladali su legendarnu braću Bryan, Boba i Mikea, prve nositelje, sa 7:6 (3), 6:3.

Mati je to prvi finale s Marachom, a za svoj sedmi ATP naslov u nedjelju će se boriti protiv odlične kombinacije J. Murray/B. Soares (VBr/Bra).

Pet od prethodnih šest kruna Mate je osvojio s Venusom, a jednu, ove godine u Marrakechu, s Britancem Dominicom Inglotom. No, ne treba zaboraviti niti na možda najveći uspjeh 23-godišnjeg Splićanina u dublu - lanjsko osvajanje US Opena u konkurenciji mješovitih parova. Mati je tada partnerica bila Njemica Laura Siegemund.

Ulaskom u finale Pavić i Marach podijelit će 17.960 eura novčane nagrade te zaraditi po 150 bodova za ATP listu igrača parova. Na njoj će Mate u ponedjeljak biti najmanje na 33. mjestu, što nije daleko od njegova najboljeg plasmana - 29. pozicije.

U poretku kombinacija za završni Masters u Londonu Pavić i Marach su već 27. (+5), iako je Mate dobar dio godine odradio u paru s Alexanderom Peyom (Dodig i Granollers su četvrti).

Kao talentirani klinac (počeo je s pet godina a trener mu je bio otac Jakov), Mate je najavljivao da će se boriti za Top 10 svjetskog tenisa. Mislio je tada na pojedinačnu konkurenciju. Nije odustao od borbe za teniski vrh, samo mu je odlučio prići s druge strane, s one u dublu.

Takav igrač parova zasigurno bi dobro došao svakoj reprezentaciji, pa tako i našoj. Je li došlo vrijeme da se Mati oproste neki grijesi iz prošlosti (2014. želio se reprezentaciji za dvoboj s Nizozemskom priključiti tek u srijedu)? 

Komentara 6

PI
pinkec
19:23 18.06.2017.

Dobro nam došao Mate u pobjednički tim!

ER
EroK
19:43 18.06.2017.

Kao da netko ne voli da budemo opet šampioni? Uzalud vam ova zlobna svirka, gubitnički svirači!

DU
Deleted user
11:29 18.06.2017.

Prije bi se reklo da Krajan grijesi; konacno je izgladio sa Bornom, ali Mate ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije