Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tako blizu...

Je li Dinamo preVARen? Evo što na sve kaže legendarni napadač

Dinamo - Šahtar
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/9
07.11.2019.
u 08:41

– Šahtar je možda bolji skup pojedinaca, no oni previše pimplaju loptu. Nisu napravili neke izrađene akcije. Ovo na kraju bila je čista sreća. Išli su na sve ili ništa. Dinamovi igrači mislili su da je sve gotovo – ističe Toplak

Branko Strupar, nekadašnji sjajan napadač Genka, Derbyja i Dinama te belgijske reprezentacije dugo nije mogao doći k sebi. Kod 3:1 za njega je sve bilo gotovo. Ali...

– To je nogomet. Što drugo reći. Ni u jednom drugom sportu ne događaju se ovakve drame. Da nije bilo VAR-a, Dinamo bi ovdje pobijedio. Opet, tko zna. Možda bi sudac ostao dosljedan i svirao jedanaesterac zbog prekršaja nad Tysonom kojeg, ustvari, nije bilo.

I, naravno, kad je išao gledati snimku, onda su mu sugerirali da je bio jedanaesterac, ali zbog prekršaja nad njihovim vratarom. Šteta, šteta. Dinamo je bio milimetrima blizu plasmana u sljedeći krug Lige prvaka. Sad će biti sve puno, puno teže.

Rekao bih čak da je Šahtar u velikoj prednosti jer igra protiv Atalante kod kuće, a Dinamo u gostima. Dinamu će možda trebati čak i četiri boda da bude drugi na kraju, što znači da neće smjeti izgubiti od Cityja. Iskreno, nadam se da će “građani” u zadnjem kolu u Maksimir doći s rezervnom postavom – kaže Strupar.

U svojoj karijeri odigrali ste jako puno utakmica. Je li neka bila slična ovoj?

– O, da. Igrao sam za Derby protiv Middlesbrougha. Za njih igra Bokšić i na poluvremenu imaju 3:0. Bokšić izlazi u 60. minuti i govori mi kako je sve gotovo. No, mi postignemo prvi pogodak u 65. minuti, drugi postignem ja na početku sudačke nadoknade, a izjednačimo na samom kraju, baš ovako kao Šahtar. Bila je to jedna od najluđih utakmica koje sam ikada igrao – prisjeća se Branko Strupar.

Samir Toplak, trener zaprešićkog Intera, već je imao spremljen odgovor.

– Da je Dinamo pobijedio, onda bih rekao – plava rapsodija se nastavlja. Ovako, morat ćemo još malo pričekati rasplet u skupini. Sad je sve otvoreno i tako će ostati do zadnje minute zadnje utakmice – rekao je Toplak.

Dinamo je imao 3:1, dijelile su ga minute od velike pobjede.

– Dinamo je bio puno bolja momčad. Imali su konkretnije prilike. Šahtar je možda bolji skup pojedinaca, no oni previše pimplaju loptu. Nisu napravili neke izrađene akcije. Ovo na kraju bila je čista sreća. Išli su na sve ili ništa. Dinamovi igrači mislili su da je sve gotovo.

I u tri minute potpuno su izgubili koncentraciju. Vjerojatno ću se složiti s mnogima kada i ja kažem da je VAR donio bod Ukrajincima. U prvi trenutak mislio sam da sudac ide pregledavati prekršaj nad Tysonom koji, dakako, nije postojao. No, vidio je prekršaj nad Pjatovim. I da nema provjere, nitko to ne bi vidio, ni sudac ni gledatelji jer se sve događalo u brzini – zaključio je Samir Toplak.

>> Pogledajte što su igrači Dinama rekli nakon remija sa Šahtarom

>>> Pogledajte što je rekao Darijo Srna



 
Ključne riječi

Komentara 52

IL
ilijan1a
08:56 07.11.2019.

Dečki glavu gore idemo u Milano po tri boda i na Maksimiru uz najbolju atmosferu na svijetu plasirati se i osminu. Ajmoooo Dinamoooooo 💙

BU
Bubalamala
09:40 07.11.2019.

VAR je bio dužan reagirati na dvije sporne situacije u kojima je na Ademiju načinjen prekršaj u šesnaestercu. Zašto nisu reagirali teško je opravdati jer je to osnova njihovog postojanja da u spornim situacijama u kaznenom prostoru reagiraju. Pošto su onako reagirali u zadnjim sekundama utakmice može ih se optužiti za pristranost !

IT
I-To
09:05 07.11.2019.

Ovaj fenomen nije kod nas nešto novo mi smo majstorima da sami sebe pobjedimo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije