Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poraz Škota

Je li Andy Murray odigrao posljednji meč u karijeri?

Andy Murray
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
14.01.2019.
u 14:03

Planirao sam igrati do Wimbledona, ali iskreno ne znam hoću li moći izdržati do tada, trpjeti ovu bol još nekoliko mjeseci - poručio je Murray sa suzama u očima

Španjolski tenisač Roberto Bautista Agut pobijedio je Britanca Andyja Murraya sa 6-4, 6-4, 6-7 (5), 6-7 (4), 6-2 i već u prvom kolu okončao posljednji nastup 31-godišnjeg Škota na Australian Openu.

Bivši svjetski broj 1 posljednjih 18 mjeseci ima velikih problema s ozljedama i uoči prvog Grand Slama sezone poručio je kako nakon Wimbledona odlazi u mirovinu. Međutim, postoji mogućnost da Murray zaključi karijeru i nakon poraza u Melbourneu.

Andy Murray
1/7

- Planirao sam igrati do Wimbledona, ali iskreno ne znam hoću li moći izdržati do tada, trpjeti ovu bol još nekoliko mjeseci - poručio je Murray sa suzama u očima.

Bautista Agut i Murray su odigrali sjajan meč koji je trajao četiri sata i 15 minuta. Španjolac je dobio prva dva seta (6-4, 6-4), Murray je uzvratio dobivši dva 'tie-breaka', da bi u petom setu 30-godišnji Španjolac poveo 5-1, a potom mirno priveo set kraju ostvarivši prvu pobjedu u četvrtom međusobnom susretu. Ozlijeđeni Murray pružio je herojski otpor, ali u petom setu više nije imao snage.

- Bilo je ovo nevjerojatno. Hvala vam svima koji ste došli večeras. Iskreno, volio sam igrati ovdje, Melbourne je nevjerojatno mjesto za igranje tenisa - kazao je dodavši:

- Ako je ovo bio moj posljednji meč, bio je to nevjerojatan kraj. Doslovno sam dao sve što sam imao. Večeras nije bilo dovoljno i čestitam Robertu i njegovom timu. Možda ćemo se vidjeti opet, učinit ću sve da pokušam. Ali ako želim ponovo igrati na pravoj razini morat ću na veliku operaciju nakon koje nema jamstava da ću se moći vratiti.

Domaćini su mu na oproštaju od "Down Under" pripremili video s porukama podrške njegovih kolega među kojim su bili Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković i naš Marin Čilić.

- Ponosan sam i sretan što sam igrao protiv nekih od ponajboljih tenisača svih vremena. Poštujem ih, bile su to velike teniske bitke - kazao je 31-godišnji Škot.

Murray je preuzeo prvo mjesto na ATP ljestvici u studenom 2016. godine i zadržao se na vrhu 41 tjedan. U karijeri je osvojio 45 turnira pri čemu tri Grad Slama - dva Wimbledona (2016, 2013) i US Open (2008).

Osvojio je i tri olimpijske medalje, te Davis Cup (2015). Olimpijsko zlato u 'singlu' osvojio je u Rio de Janeiru (2016) i Londonu (2012), te srebro u mješovitim parovima u Londonu (2012). Trenutačno je na 230. mjestu ATP ljestvice.

Za razliku od Murraya, još jedan bivši najbolji tenisač svijeta Švicarac Roger Federer nije imao problema na startu Australian Opena. U susretu 1. kola za dva sata igre pobijedio je Uzbekistanca Denisa Istomina 6-3, 6-4, 6-4.

Komentara 5

PA
pajokola1
14:42 14.01.2019.

Hmm baš čudno da se povlači nakon objavljene afere o velikim namještanjima u teniskom sportu,,,,čovjek se rasplakao kao dijete jer ga boli kuk ,,,,moš misliti,,, na fino su mu rekli da se gospodski sam povuče.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije