Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGLA POTVRDA

Jasna poruka: 'Više neću igrati za hrvatsku reprezentaciju, gotovo je'

Navijači
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/2
24.04.2020.
u 09:27

I dalje ostajem pri svojoj odluci da je s reprezentacijom gotovo

Pomislili smo da je naša najbolja tenisačica Petra Martić (29) u međuvremenu stigla do svog rodnog Splita, ali prevarili smo se. Ostala je na Floridi, u Miamiju, u kojem se još u ožujku trebao odigrati jaki turnir tenisača i tenisačica. Turnir je otkazan, ali Petra je ostala u Čarobnom Gradu.

– U Miamiju sam kod naših prijatelja. Odlučila sam ostati ovdje kad se stanje u Europi počelo pogoršavati. Sad nije bajno ni ovdje, čekam da se situacija malo popravi, pa da se vratim doma u Split – kaže nam Petra na početku razgovora.

Odlična 15. na WTA listi

I kako izgledaju vaši dani, koliko i kako trenirate, i čime se još bavite?

– Još uvijek ne treniram punim intenzitetom, s obzirom na to da se i dalje ne zna kad će se turniri ponovno igrati, ali svakodnevno odradim barem jedan trening, ili tenis ili teretanu. Ove dane koje moram provoditi u kući kratila sam kuhajući. Volim biti u kuhinji, isprobavati nove recepte.

Vidimo na društvenim mrežama da ste umijesili i soparnik, to tradicionalno jelo iz vaših Poljica (Petra vuče podrijetlo iz Duća kraj Omiša), kako vam je uspjelo?

– Eto, između ostalih jela napravila sam i svoj prvi soparnik. A što se uspješnosti tiče, moram priznati da ću ga morati još nekoliko puta napraviti dok ne ispadne ukusan, kao onaj koji mi baka i dida prave.

Jeste li sad našli vremena za još nešto što ste odavno željeli (u)raditi, za neki hobi?

– Između kuhinje i teretane, čujem se s prijateljima, a volim gledati i dokumentarne filmove, serije...

Je li vam žao što je sezona naprasno prekinuta, taman ste nezaustavljivo krenuli u lov na Top 10?

– Naravno da mi je žao što je sezona prekinuta, jer sam u Dubaiju (u polufinalu poražena u dva tie-breaka od Ribakine – op.a.) osjetila da napokon pronalazim ritam. Ali svakako ću biti spremna za povratak, kad god to bude, iako, nažalost, nitko u ovom trenutku ne zna kad će to biti. A nedostaju mi mečevi, to svakako.

Što mislite o zaleđivanju renkinga na dulje vrijeme? Vas je to uhvatilo na solidnom 15. mjestu, iako ste prije toga bili i četrnaesti...

– Zaleđivanje renkinga bilo je neminovno u ovoj situaciji. I jedina logična odluka u ovom trenutku po mom sudu.

Kad se jednom nastavi igrati, koji biste turnir najviše voljeli osvojiti (zasad imate samo Istanbul od prošle godine) i zbog čega?

– Maštam da osvojim Roland Garros i mislim da to nije tajna. To mi je oduvijek bio omiljeni turnir i uz njega me veže mnogo lijepih uspomena (lani je ondje bila u svom prvom Grand Slam četvrtfinalu – op. a.). Bilo bi uistinu sjajno jednoga dana tamo podići pehar.

Kako ide suradnja s novim trenerom Martijnom Bokom?

– Dobro surađujemo, iako nismo proveli puno vremena zajedno. No, zasad sam zadovoljna kako funkcioniramo, uživam raditi s njim.

Kako komentirate situaciju s našom Fed kup reprezentacijom? Zbog čega se već godinama ne možemo pomaknuti iz Euroafričke zone?

– Nisam posljednjih godina bila u reprezentaciji (posljednji put 2014. godine – op. a.), tako da mi je teško komentirati rezultate, bilo bi to nezahvalno s moje strane. I isto tako smatram da je nepotrebno tražiti krivca, pogotovo zato što je reprezentacija rijetko bila u punom sastavu.

Dosad zaradila 5,1 milijun USD

Vaš prezimenjak i bivši trener Vedran Martić sada je savezni kapetan, šef je svih hrvatskih reprezentacija. Bi li vas on mogao uvjeriti da sljedeće godine ipak zaigrate za reprezentaciju? Tako biste onda mogli i na OI...

– Drago mi je da je Vedran novi izbornik, on je odličan trener i mislim da će jako dobro odraditi svoj posao. No, što se mene tiče, ja sam završila s reprezentacijom. I to zbog svojih zdravstvenih problema i problema s leđima, a ne zbog izbornika. Tako da – iako bih voljela nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju – i dalje ostajem pri svojoj odluci da je s reprezentacijom gotovo – nije se dala pokolebati Petra, velika teniska fajterica i velemajstorica skraćenih udaraca, koja je u karijeri dosad od turnirskih nastupa zaradila 5,1 milijuna USD.

Ključne riječi

Komentara 3

TR
Travno221
20:11 25.04.2020.

Baš nemamo sreće s tom ženskom reprezentacijom? Jednom nema Mirjane Lučić, drugi put nema Petre Martić, treći put Donne Vekić..., pa je otišla Ajla Tomljanović. Ali očito nikome nije stalo do te reprezentacije, inače je ne bi dali u trajno vlasništvo onoj Ivi Majoli koja je dokazano nesposobna za bilo što. Reprezentacija će proći kao i njezin teniski centar na Cmroku.

Avatar KimberlyAI98
KimberlyAI98
23:01 25.04.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k︆­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b

Avatar SusanRS96
SusanRS96
18:45 25.04.2020.

w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije