Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA Tokio

Janković u polufinalu Tokija

Jelena Janković
AFP
01.10.2009.
u 09:07

Srbijanska tenisačica Jelena Janković prva je tenisačica koja je izborila plasman u polufinale velikog WTA turnira u Tokiju koji se igra za nagradni fond od dva milijuna dolara.

Janković, osma tenisačica svijeta i 7. nositeljica, u četvrtfinalu je pobijedila 14. nositeljicu, Francuskinju Marion Bartoli 6-4, 6-3. Pobjeda najbolje srbijanske igračice niti u jednom trenutku nije bila ugrožena. Janković je ovom pobjedom prekinula neugodni niz protiv Bartoli, koja ju je svladala četiri puta zaredom, od čega dva puta u ovoj godini. Ukupni omjer u njihovim mečevima sada je 5-4 na strani Francuskinje.

- Velika je razlika kada sam usredotočena samo na tenis, onda igram na višoj razini. Ove godine događalo mi se puno toga u privatnom životu. Moja mama se razboljela, imala je operaciju. Tijekom US Opena umrla mi je baka. Tenis mi je tada bio u drugom planu - izjavila je japanskim novinarima Janković, koja će u polufinalu u donjem dijelu ždrijeba igrati protiv pobjednice meča između osme i 15. nositeljice, Bjeloruskinje Viktorije Azarenke i Kineskinje Na Li.

U gornjoj polovici su tri nepostavljene igračice. Sastaju se Ruskinja Marija Šarapova i Čehinja Iveta Benešova, te Slovakinja Magdalena Ribarikova i 11. nositeljica, Poljakinja Agnieszka Radwanska.

Podsjećamo, na turniru u Tokiju su zaigrale sve članice društva deset najboljih igračica svijeta izuzev Amerikanke Serene Willimas. Braniteljica naslova i prva igračica svijeta iz Rusije Dinara Safina, Amerikanka Venus Williams i još jedna Ruskinja Svetlana Kuznjecova oprostile su se od turnira već u svojim prvim mečevima, u 2. kolu.

WTA Tokio, četvrtfinale:

Janković (7) - Bartoli (14) 6-4, 6-3

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije