Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA TOKIO

Janković i Šarapova za naslov

Marija Šarapova
AFP
02.10.2009.
u 10:07

Srbijanska tenisačica Jelena Janković i ruska Marija Šarapova borit će se za naslov pobjednice na jakom WTA turniru u Tokiju, koji se održava na tvrdoj podlozi.

Nakon što je propustila veliki dio prošle godine zbog ozljede i operacije ramena, ove, 2009. godine, Marija Šarapova, trenutačno 25. igračica na svijetu, još uvijek čeka prvi naslov pobjednice na nekom od WTA turnira.

Ove je godine igrala polufinale u Birminghamu (trava) i Los Angelesu (tvrda podloga), te jedan finale u Torontu, gdje je bolja od nje bila sunarodnjakinja Jelena Dementijeva.

Do podizanja pehara u Tokiju ostao joj je još jedan meč, nakon što je u polufinalu bila bolja od 11. nositeljice, Poljakinje Agnieszke Radwanske. Pobijedila je 6:3, 2:6, 6:4, a od 27 odigranih gemova u meču bilo je čak 17 break-gemova. Šarapova je oduzela suparnici početni udarac devet puta, a Poljakinja osam.

Radwanska je bolje otvorila treći set te je povela 2:0, na što je Šarapova odgovorila s četiri vezana gema. Kod 4:2 imala je nekoliko prilika za odlazak na 5:2, ali je i tada ispustila svoj servis-gem.

Kod 5:3 Šarapova nije realizirala servis za meč, ali je potom bez problema oduzela servis suparnici za pobjedu.

Jelena Janković je kudikamo lakše svladala Kineskinju Na Li 6:4, 6:3, koja je vjerojatno bila umorna od trosatne drame protiv Viktorije Azarenke dan ranije.

U karijeri su Šarapova i Janković igrale pet puta. Ruskinja ima 4:1.

WTA Tokio, polufinale:

Janković (7) - Na (15) Li 6:4, 6:3

Šarapova - A. Radwanska (11) 6:3, 2:6, 6:4

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije