Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODUSTAO OD KANDIDATURE

Slovenci napali Jakova Faka: Ne žele da on nosi zastavu na Olimpijskim igrama

Jakov Fak
Foto: DPA/PIXSELL
1/8
26.01.2018.
u 15:18

Jakov Fak je nosio hrvatsku zastavu na otvaranju XXI. ZOI u Vancouveru, a prije njega čast da u svečanom mimohodu nosi hrvatsku zastavu čak tri puta pripala je najboljoj hrvatskoj sportašici svih vremena Janici Kostelić

Bivši hrvatski olimpijac Jakov Fak koji je na zimskim Olimpijskim igrama u Vancouveru za Hrvatsku osvojio brončanu medalju u biatlonu u Pjongčjangu po drugi put na olimpijskoj smotri nastupa u dresu Slovenije, ali je odustao od mogućnosti da bude izabran za nositelja slovenske zastave na mimohodu prilikom otvaranja igara, potvrdio je u petak slovenski olimpijski odbor.

 Onoga tko će tom prilikom nositi slovensku "tribarvnicu" trebali su interaktivno, preko Facebooka, izabrati slušatelji i gledatelji slovenskog radija i televizije. Slovenski olimpijski odbor je uz  Faka predložio još i trkačicu na skijama Vesnu Fabijan i hokejaša Mitju Robara. No, onda su se, prema navodima medija, pojavili i neki negativni komentari i neprimjerene ocjene kako bi bilo čudno da slovensku zastavu nosi Hrvat, pa je Fak dobrovoljno odustao od mogućnosti da bude prvi u povorci.

 Negativne komentare osudilo je vodstvo olimpijskog odbora Slovenije.

 "Vodstvo Olimpijskog komiteta Slovenije s velikom zabrinutošću i ogorčenjem prati reakcije sportske javnosti i nekih naših medija glede kandidature Jakova Faka. On je sportaš od glave do pete i čovjek velikog moralnog integriteta. Naglašavamo da nikad u sportu nismo dopustili da bi dolazilo do prebrojavanja i odvajanja jer je sport nešto što povezuje. Tu ćemo ideju i dalje zastupati, pružati Faku svu potporu, a uvjereni smo da u tom  imamo potporu cijele dobronamjerne sportske javnosti", naveo je u izjavi slovenski olimpijski odbor, dodavši da će nositelj zastave biti poznat u ponedjeljak.

 Inače, Jakov Fak je nosio hrvatsku zastavu na otvaranju XXI. ZOI u Vancouveru, a prije njega čast da u svečanom mimohodu nosi hrvatsku zastavu čak tri puta pripala je najboljoj hrvatskoj sportašici svih vremena Janici Kostelić koja je hrvatsku trobojnicu nosila na ZOI u Naganu 1998., ZOI u Salt Lake Cityju 2002. te na ZOI u Torinu 2006. godine.

Ključne riječi

Komentara 46

DU
Deleted user
16:33 26.01.2018.

Pa ti odi pod Slovensku zastavu.Što si tražio to si i dobio.

Avatar Ruda00
Ruda00
17:21 26.01.2018.

Moj Jakove, da se kličeš Mujo ili Jovo bio bi veći slovenac, ovako te trebaju samo za medalju. Tako ti i treba.

SO
SoloHan
17:20 26.01.2018.

Slovenci vole samo prave Slovence kao što su Dragić i onaj drugi kako ono beše jel Dončić

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije