Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEDVJEDI U BRLOGU

Jaki Torpedo zatvara studeni u Ledenoj

Medveščak - Sjeverstalj
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
23.11.2015.
u 21:11

- Sretni smo što se vratili u Brlog, no znamo da nas čeka težak posao. Torpedo je jedna od najčvršćih momčadi lige, igra s njima uvijek uključuje veliku borbu i traži predanost punih 60 minuta - rekao je Radek Smolenak

Četiri utakmice dijele Medveščak i Torpedo, sutrašnjeg gosta u Ledenoj dvorani od posljednjeg susreta u Nižnji Novgorodu. Još uvijek svjež u sjećanju, visoki poraz u Palači sporta nije odrazio veliku borbu na ledu koja se odvijala do zadnjih trenutaka utakmice.

- Očekujemo utakmicu sličnu prvoj, no ovoga puta si ne smijemo dozvoliti manjak pažnje na samom početku koji nas je koštao ranog gola u Nižnji Novgorodu. Dobro igramo na domaćem ledu ove sezone i u potpunosti mislimo iskoristiti tu prednost. Čeka nas čvrst susret u kojem znamo da se nećemo štedjeti i igrat ćemo na tijelo. Moramo ostvariti stalan pritisak, biti brzi i ne dati im niti prostora niti vremena - najavio je sutrašnji susret Andreas Jämtin koji u zadnjih nekoliko utakmica mijenja mjesto u sastavu, ali u liniju u kojoj igra uvijek donosi dodatnu energiju i čvrstu igru na tijelo.

- Sretni smo što se vratili u Brlog, no znamo da nas čeka težak posao. Torpedo je jedna od najčvršćih momčadi lige, igra s njima uvijek uključuje veliku borbu i traži predanost punih 60 minuta - započeo je kratku analizu Radek Smolenak, najefikasniji igrač (4) i najbolji strijelac (2) u posljednjih pet utakmica za Medvjede.

U prvom susretu Medvjedi su stvarali priliku za prilikom, no malo toga je prošlo Ilju Proskurjakova. Slično se može reći i za posljednja tri susreta u kojima Medveščak ima dva postignuta pogotka.

- U hokeju se to događa i svi znamo da samo moramo nastaviti igrati i probiti tu blokadu. Ponekad sve ulazi u mrežu kao od šale, i najnevjerojatniji udarci, a ponekad se stvaraju brojne prilike i štogod napravio, pak jednostavno neće u gol. Siguran sam da će sve teći lakše kada taj prvi uđe - rekao je Smolenak koji je zadnjih par utakmica proveo u novooformljenoj liniji s Gilbertom Bruleom i Jesseom Saarinenom:

- Od početka je kombinacija s Kvapilom i Mertlom odlično funkcionirala, no svi znamo da su promjene tijekom sezone potrebne i najvažnije je da nas trener posloži tako da dođemo do pobjede. S Bruleom i Saarinenom je igra nešto drugačija, ali pokazala se uspješnom – stvaramo puno prilika i iz utakmice u utakmicu dajemo momčadi šansu za pobjedu.

Nakon ugošćavanja Medveščaka, Torpedo je na domaćem ledu odmjerio snage s Vitjazom i Dinamom iz Mosve te je u iduća dva susreta gostovao na njihovom ledu. Iz ta četiri susreta ima upisane tri pobjede i poraz, s time da su posljednja tri susreta riješena van regularnog vremena. S druge pak strane, Medveščak od susreta u Nižnji Novgorodu ima upisane dvije pobjede i dva poraza.

Četvrtu momčad Zapada po efikasnosti predvodi Linus Videll koji je u posljednjih pet susreta postigao dva pogotka. Ashton Carter skupio je od susreta sa Zagrepčanima još dva boda za ukupno 5 iz isto toliko utakmica, a Kaspars Daugavins je učinku dodao dva gola i asistenciju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije