Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaterpolo

Jadran izgubio kod Brescije u LP, a Mladost, Mornar i Primorje slavili u domaćem prvenstvu

Split: 8. kolo skupine A vaterpolske Lige prvaka: Jadran-Brescia
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/7
26.01.2022.
u 23:40

Jadran je upisao šesti poraz u Ligi prvaka.

U susretu 8. kola A skupine vaterpolske Lige prvaka Jadran je u Splitu izgubio od Brescije sa 14-15 (4-2, 5-5, 1-6, 4-2) upisavši i šesti poraz u natjecanju.

Splićani su dobili prvu i posljednju četvrtinu sa po dva gola razlike, dok su u drugoj odigrali 5-5, no ipak su izgubili utakmicu. Ključnim se pokazala treća dionica koju je Brescija dobila čak 6-1. Na koncu su Talijani slavili sa 15-14.

Jadran je dobro ušao u susret. Vodio je cijelu prvu četvrtinu, a u drugoj dionici je imao i četiri gola viška (9-5). Nažalost, uslijedila je nevjerojatna talijanska serija od šest golova u nizu nakon čega je Brescija minus četiri pretvorila u +2 (11-9), da bi na koncu treće dionice gosti su vodili 13-10. U posljednjoj dionici Jadran se u tri navrata približio na gol zaostatka (12-13, 13-14, 14-15), imali su i napad za izjednačenje, no nisu uspjeli.

Talijanski sastav su do pobjede predvodili Christian Presciutti s tri gola, dok su Đorđe Lazić, Vincenzo Renzuto, Stefano Luongo i Edoardo Di Somma sa po dva gola. Kod Jadran najefikasniji su bili Jerko Marinić Kragić i Konstantin Harkov sa po tri gola, dok su Nikša Dobud i Antonio Dužević dodali po dva gola.

26.01.2022., Split - Utakmica 8. kola skupine A vaterpolske Lige prvaka: Jadran-Brescia. Photo: Milan Sabic/PIXSELL
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Brescija vodi na ljestvici skupine A sa 20 bodova, na drugom mjestu je Olympiakos sa 16 bodova i utakmicom manje, dok je treći Ferencvaroš sa 16 bodova. Barcelonetta i Novi Beograd imaju po 11 bodova, ali i utakmicu manje. Jadran ST je šesti sa šest bodova. Radnički na sedmom mjestu ima četiri boda, a posljednji je Dinamo Tbilisi bez bodova.

Mladost, Mornar BS i Primorje EB ostvarili pobjede

Vaterpolisti Mladosti, Mornar Brodospasa i Primorje Erste banke ostvarili su pobjede u odgođenim susretima osmog kola Prvenstva Hrvatske. Na bazenu u Korčuli odnosno Zadru i Rijeci, u srijedu su odigrane tri utakmice 8. kola Prvenstva Hrvatske. Podsjetimo, riječ je o utakmicama koje su se prema rasporedu trebale odigrati 8. siječnja, ali su odgođene zbog slučajeva koronavirusa u momčadima.

Zagrebačka Mladost je rutinski odradila gostovanje kod Zadra 1951 pobijedivši sa 17-4. Gosti su nakon prve dionice vodili sa 4-0, da bi na poluvremenu bilo 8-1 i pitanje pobjednika je već tada bilo razriješeno. Kod Mladosti najefikasniji su bili Franko Lazić sa četiri, te Dario Rakovac i Marin Dašić s tri gola. Kod Zadra golove su zabili Mate Čačić, Marin Jovančević, Vito Cicero i Lovre Zelić.

Uvjerljiv je bio i splitski Mornar koji je na gostovanju u Korčuli pobijedio domaći KPK sa 19-11. Susret je bio neizvjestan u prve dvije četvrtine, no preostale dvije dionice gosti su dobili sa 13-6 za uvjerljivih +8 na kraju. Goste su do pobjede vukli Marin Vrdoljak sa šest, te Ferdinand Josip Bušelić s pet golova, dok je kod domaćina najefikasniji bio Marin Ban s tri gola.

Primorje EB je na Kantridi porazilo posljednjeplasirani POŠK sa 12-9. Roko Vuković s tri gola je predvodio riječki sastav, dok je na drugoj strani Eugen Tonković postigao pet golova.

Na ljestvici vode Jadran i Jug AO sa po 24 boda, Mladost ima 18, Solaris i Mornar BS po 13, dok Primorje EB ima 12 bodova. Slijede KPK (9), Medveščak (3), POŠK (1) i Zadar 1952 (1).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije