Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mario Cvitanović:

Ja sam ku***vit, a prvo poluvrijeme nismo igrali nogomet

Mario Cvitanović
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/3
21.10.2017.
u 22:18

- Već nekoliko utakmica to nam se događa. Počnemo igrati tek nakon pola sata. Ne znam zašto nam se to događa, rekao je Moro.

Trener Dinama Mario Cvitanović nakon neodlučenih 2:2 na Poljudu protiv Hajduka nije bio zadovoljan kako je njegova momčad igrala u prvom poluvremenu. 

- Prvo poluvrijeme nismo igrali nogomet i nismo došli na utakmicu. To sam jasno rekao igračima na poluvremenu i nakon utakmice. Međutim u nastavku smo igrali muški i tako moramo igrati. Apsolutno ne mogu biti zadovoljan igrom u prvom dijelu susreta jer mi nismo igrali nogomet. Nismo se pridržavali onoga što smo pripremali, izgubili smo puno duela i ničijih lopti, nismo radili stvari niti u fazi napada koje smo trebali. U drugom dijelu smo okrenuli utakmicu, promijenili smo sustav i promjenili neke stvari koje smo trenirali uoči utakmice. Tad smo definitivno bili bolji protivnik. Stvorili smo i dosta prilika, bili kvalitetni te je to izgledalo upravo onako kako trebamo igrati - izjavio je trener plavih te nadodao:

Mario Cvitanović
1/22

- Ponavljam još jednom, nisam zadovoljan prvim poluvremenom i tako Dinamo ne smije igrati! U utakmice moramo ulaziti kao i u drugom poluvremenu, razlog tome možemo tražiti u neiskustvu, mladosti i u agresiji Hajduka. Međutim ako smo Dinamo i želimo osvojiti naslov prvaka, moramo u svaku utakmicu ulaziti kao u drugo poluvrijeme. 

Ipak, derbi je oduševio trenera plavih.

 - Želim igrati u ovakvoj atmosferi i protiv ovakvog protivnika svaku utakmicu, ali i želim pobijediti svaku utakmicu. Došli smo s tim ciljem. Ja sam kurčevit, želim samo pobjede. I kada povedemo 2:1 da budemo malo ozbiljniji. Imamo puno igrača koji nisu igrali u ovakvoj atmosferi, trebali smo biti pametniji i onda se ne bi dogodio onaj jedanaesterac. Daj Bože više ovakvih derbija, smatram da bi hrvatski nogomet bio kvalitetniji i bolji - zaključio je Cvitanović.

Mario Cvitanović
1/11

I Nikola Moro je konstatirao kako su plavi loše ušli u utakmicu.

- Već nekoliko utakmica to nam se događa. Počnemo igrati tek nakon pola sata. Ne znam zašto nam se to događa. Umjesto da odnesemo sva tri boda, ne znam što se dogodilo. Nemamo iskustva u tome. Možemo žaliti za izgubljenim - kazao je Moro, a nadovezao se Filip Benković.

- Možemo žaliti. Sretan sam zbog gola. No, krivo mi je zbog tog gola u zadnjoj minuti. Start za jedanaesetrac nisam vidio jer sam bio okrenut leđima - rekao je Benković.

Za kraj je Borna Sosa rekao: 

- Derbi je ispunio svoja očekivanja. Hajduk je iskoristio naš loš ulazak u susret, dok je u drugom dijelu to bio sasvim drugi, odlučniji Dinamo. Išli smo preokrenuti rezultat te smo to na kraju i uspjeli. Na poluvremenu smo se dogovorili da moramo promijeniti sustav, igrali smo u rombu 4-4-2 i tad smo otvorili prostor na bokovima. Imali smo veću inicijativu prema naprijed, Hajduk je na kraju pokleknuo pritisku, iako nismo izdržali do kraja. Trebali smo smiriti igru umjesto da jurišamo po novi gol. Protiv Rijeke ćemo tražiti samo pobjedu.

Komentara 5

Avatar mlijeko
mlijeko
22:41 21.10.2017.

Ma nisi ti trener za Dinamo..i to je to... . Dumbia, Ademi i Ćorić su vezna linija a ne onaj panjina Antolić i izgubljeni Moro..zbog neiskustva i atmosfere..ma nemojte molim Vas.... i Gojak je bolji od ove dvojice.

ST
stefj
22:41 21.10.2017.

Cvitanović je glavni krivac za loš ulazak u utakmicu. Krivi izbor igrača, a taktika je oduvijek loša... Drugo poluvrijeme skoro je sam iznio Ademi i samo zahvaljujući njemu postojao je pritisak na Hajduk. A način igre je sramota - napucavati loptu, pa se možda sretno odbije. Niti jedna smislena akcija, a veznog reda uopće nema... Loš, loš Dinamo, spasila ga je individualna kvaliteta i to što Hajduk ipak ima lošiji igrački kadar... Ovo je kao da gledamo svaku malo ozbiljniju utakmicu Dinama, katastrofa u prvom poluvremenu, loša priprema utakmice, loša taktika, bez ideje, a onda u drugom poluvremenu igra na sve ili ništa, pa što ispadne... U Europi je sa lošijim ekipama za Dinamo ispalo loše... Kada će Dinamo napokon dovesti nekog normalnog trenera? Nekog koji zna organizirati igru i posložiti ekipu, ovo je katastrofa od igre, napucavanje lopte... I onda još postavi Hodžića koji ne može niti skočiti, niti osvojiti loptu. Ma užas...

DU
Deleted user
16:01 22.10.2017.

G.Cvitanovic ako nema samostalnost u odlucivanju neka sam odstupi i na taj nacin pokaze da zna raditi trenerski posao i koliko toliko si ostavi sansu za rad u nekom drugom klubu Ako je samostalan , onda otkaz i to odmah Proslo kolo protiv osijeka anemicna mimcad bez ideje i vizije nlitava daleko od protinika u duelu, samo luda sreca u 95 je spasila bid itd... i sa istim sastavom istrcati na poljud ???? Ako je on sam autor pocetne postave na obje utakmice momentalni otkaz

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije