Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVIS CUP

Održan ždrijeb: Čilić neće igrati u petak, već u paru s Draganjom

Davis Cup
Foto: HTS/Gordana Anders
1/2
11.09.2014.
u 12:43

Marin Čilić ipak neće igrati u petak u Amsterdamu, već će pobjednik US Opena na teren u subotu u igri parova

Kao što se i očekivalo i kao što je sam najavio kao realnu mogućnost, Marin Čilić neće igrati prvog dana u susretu Nizozemske i Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa. Umor nakon osvajanja US Opena još je uvijek preozbiljan faktor te je izbornik Željko Krajan odlučio da će u petak na igralište Mate Delić i Borna Ćorić.

Delić ima nešto bolji plasman na ATP listi (on je 154., a Ćorić 176.), pa će tako igrati protiv drugog nizozemskog reketa Igora Sijslinga (72.). Izvlačenjem je odlučeno da će upravo njih dvojica prvi izaći na igralište u 13 sati.

Rizik od ozljede

- Nadam se da ću sa što manje nervoze početi meč i pokušati osvojiti bod koji nam je vrlo bitan. Mislim da mogu napraviti probleme Nizozemcima i doći do tog boda. U posljednje vrijeme sam u vrlo dobroj formi, osjećam da mogu igrati sa svakim - rekao je Delić, koji se reprezentaciji priključio tek u ponedjeljak navečer, jer u prvom roku nije ni bio nominiran.

- Krajanov poziv me ugodno iznenadio. Ja sam svojim radom, trudom i igrama pokazao da zaslužujem biti u reprezentaciji, a izborniku zahvaljujem na povjerenju. Nadam se da ću ga i opravdati.

Borna Ćorić će u petak za suparnika imati vodećeg nizozemskog tenisača Robina Haasea (70.), koji je najbolje rezultate ostvario upravo na zemlji. Ćorić je debitirao u Davis Cupu prije točno godinu dana u Umagu protiv Velike Britanije, potom je proljetos u Varšavi svladao Jerzyja Janowicza i sad više ne bi trebalo biti početničke treme.

- Očekivanja su usmjerena prema pobjedi. Sigurno neću početi meč s mišlju da ću izgubiti, ali sam svjestan da će biti jako teško. Haase je odličan zemljaš i dobro se drži u poenu, tako da će biti dosta dugih izmjena. Igra se na pet setova, pa moram biti spreman i fizički i psihički - rekao je Ćorić.

- Neka trema uvijek postoji, ovo je Davis Cup. No mislim da je to pozitivna trema koja mi može pomoći da odigram još bolji meč.

Izbornik Željko Krajan je morao donijeti tešku odluku: svojevoljno izostaviti najboljeg igrača i jednog od najboljih tenisača svijeta.

- Sigurno je bilo teško. Da ga imamo već prvog dana naše bi šanse bile daleko veće, ali nije bilo druge opcije. Marin je možda i bio u stanju da sutra igra, ali je rizik od ozljede bio prevelik. Nije toliko bio problem prilagodba na vremensku razliku, nego prilagodba na drugačiju podlogu i činjenicu da se igra na tri osvojena seta. Više će nam koristiti u subotu u paru, kad se još malo odmori.

Čilić može uskočiti protiv Haasea

Originalna nominacija uključivala je Franka Škugora, koji je od nedjelje navečer i bio u Amsterdamu, no sada je otpao iz sastava. Kako je to prihvatio?

- Muški! Ponio se dobro, shvaća da je bio pozvan za parove. Jasno mu je da smo morali pozvati Matu Delića za pojedinačni meč. To je bila logična odluka i dobro ju je prihvatio - rekao je Krajan, a na pitanje kako sada procjenjuje šanse za ukupnu pobjedu je dodao:

- Ništa manje nego Nizozemcima. Od prvog do zadnjeg meča imamo šanse za osvajanje boda. Na papiru, po plasmanu na rang listi, oni jesu favoriti, ali ja vjerujem u formu naših igrača i mislim da su ukupne šanse nešto veće na našoj strani.

Izbornici imaju mogućnost do sat vremena prije početka susreta promijeniti nominaciju, a jasno je da će Krajan to pravo iskoristiti u nedjelju, te će protiv Robina Haasea igrati Marin Čilić, a ne Mate Delić.

Raspored igranja, petak (13 sati):
Igor Sijsling – Mate Delić,
slijedi Robin Haase – Borna Ćorić;
 

subota, 15 sati:
Thiemo de Bakker, Jean-Julien Rojer – Marin Čilić, Marin Draganja;

nedjelja, 13 sati:
Robin Haase – Mate Delić,
slijedi Igor Sijsling – Borna Ćorić.

>> Krajan: Ako Čilić ne bude spreman, zamijenit će ga Delić

Komentara 2

Avatar flame
flame
13:29 11.09.2014.

Pametno. Sijsling je u katastrofalnoj formi, to će Delić rješit.

DI
dinamojavolim1
14:39 11.09.2014.

flame vidim prati se tenis na kladi?:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije