Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO BI TO OČEKIVAO

Iznenadili otkrićem tko je najskuplji igrač u povijesti Premier lige

Andrij Ševčenko
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/5
06.09.2018.
u 09:02

Među 100 najvećih transfera engleskog nogometa nema hrvatskih igrača.

Premda je Manchester United prije dvije godine platio Juventusu 105 milijuna eura za Paula Pogbu, najskuplji igrač u povijesti Premiershipa Ukrajinac je Andrij Ševčenko koji je 2006. iz Milana preselio u Chelsea.

Njegov transfer tada je iznosio 73 milijuna eura, što bi prema istraživanju portala TotallyMoney danas iznosilo čak 160 milijuna eura.

Financijski stručnjaci TotallyMoneyja analizirali su sve transfere u Premiershipu od 1992. godine i na osnovu niza parametara i čimbenika napravili su ''formulu za inflaciju nogometnih igrača''. Na osnovu nje načinili su tablicu najvećih transfera.

Na vrhu su liste Andrej Ševčenko, Alan Shearer i Rio Ferdinand. Ševčenkov transfer danas bi iznosio 160 milijuna eura, Shearerov 157 milijuna eura, a Ferdinandov 138 milijuna eura.

Shearer se 1996. preselio iz Blackburna u Newcastle United za 20 milijuna eura, dok je Ferdinand 2002. napustio Leeds United i za 35 milijuna eura preselio u Manchester United.

Aktualni engleski rekorder Paul Pogba, koji je prije dvije godine iz Juventusa stigao u Manchester United za 105 milijuna eura, na toj tablici je tek četvrti.

U TOP pet je i Fernando Torres. Španjolski napadač je 2010. preselio iz Liverpoola u Chelsea za 70 milijuna eura, što bi danas bilo oko 130 milijuna eura.

Među 100 najvećih transfera engleskog nogometa nema hrvatskih igrača.

– Mnogi misle da su nogometaši uvijek bili plaćeni puno. Naše istraživanje pokazuje da zbog globalizacija nogometa, njegove sve veće popularnosti na svijetu i TV ponude, najveći nogometni klubovi mogu si priuštiti da se natječu za najbolje igrače, ali i da nogometna inflacija daleko nadmašuje dnevnu inflaciju – kazao je Henry Keegan iz TotallyMoneya.

>> Pogledajte koju je poruku Modrić poslao Yuriju Cortezu

Komentara 3

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
10:24 06.09.2018.

Ja sam čuo da je Stipica Poglupčić 1879. prešao iz Towar United u Dishpet Football Club za nevjerojatna tri janjca, što bi se preračunavanjem u današnje eure došlo do cifre od 900 milijardi eura. A navodno da je u transferu bila uključena gajba pive, samo ju nisu prijavili zbog ondašnjeg visokog poreza. To dodatno pojačava transfer za 400 milijardi današnjih eura.

PI
pinkec
10:07 06.09.2018.

Pa to i jest prava vrijednost: skromnost i kvalitet (svjetski)!

Avatar southman
southman
10:44 06.09.2018.

Jedino je Shearer opravdao toliku lovu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije