Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska liga

Iznenađenje u Mostaru! Zrinjski u 111. minuti izbacio nizozemski Utrecht

Zrinjski
Foto: Stojan Lasić
1/4
02.08.2019.
u 00:18

Doprvak prvenstva BiH Zrinjski priredio je veliko iznenađenje pobijedivši u Mostaru nakon produžetaka nizozemski Utrecht sa 2-1 nakon što su obje utakmice završile 1-1

Nogometaši Eintrachta izborili su plasman u 3. pretkolo Europske lige nakon što su u obje utakmice bili bolji od estonske Flore.

U prvom susretu igranom u Estoniji, Eintracht je slavio s 2-1, a u uzvratu u Frankfurtu ponovio isti rezultat.

Domaćin je poveo u 37. minuti golom Goncala Paciencie, izjednačio je Vlasij Sinjavskij u 40. minuti, no Paciencia je golom iz kaznenog udarca u 54. minuti vratio Eintracht u prednost.

Hrvatski reprezentativac Ante Rebić nije nastupio zbog ozljede.

Zrinjski
1/11

Doprvak prvenstva BiH Zrinjski priredio je veliko iznenađenje pobijedivši u Mostaru nakon produžetaka nizozemski Utrecht sa 2-1 nakon što su obje utakmice završile 1-1.

Gosti su poveli u posljednjim trenucima prvog dijela nakon velike pogreške vratara Ivana Brkića. Simon Gustafson je pucao iz slobodnog udarca, a lopta je išla ravno u Brkića, no prošla mu je kroz ruke u gol. Izjednačio je Irfan Hadžić sjajnim golom u 65. minuti. Do kraja više nije bilo golova pa je susret ušao u produžetke.

Ključni trenutak dogodio se u 111. minuti kada je Staniša Mandić zabio na asistenciju bivšeg igrača Lokomotive i Dinama Damira Šovšića. Domaćinu je pomogla i nespretna reakcija gostujućeg vratara Davida Jensena.

Šovšić je ubacio loptu u kazneni prostor, domaći stoper Janssen i Mandić su uklizali, a lopta se odbila u vratnicu do Utrechtova vratara koji je nije uspio zadržati, pa je Mandić zabio u prazan gol za 2-1.

Šovšić je odigrao cijeli susret, baš kao i Brkić, te Tomislav Barbarić. Frano Čirjak je igrao do 58. minute, Mario Tičinović je ušao u igru u 87. minuti, a Ivan Lendrić u 103. minuti.

U idućoj rundi momčad hrvatskog stručnjaka Harija Vukasa će igrati protiv švedskog Malmöa koji je nakon dvije dramatične utakmice izbacio Domžale. Nakon što je prva utakmica završila 2-2, činilo se kako će i uzvrat u Švedskoj završiti identičnim rezultatom, no Rasmus Bengtsson je u 84. minuti zabio za 3-2 pobjedu domaćina.

Sjajnu predstavu pružila je i Astana koja je na krilima trostrukog strijelca Marina Tomasova pobijedila andorsku momčad Santa Coloma s 4-1 nakon što je prvi susret završio bez golova.

Gosti su poveli u sedmoj minuti golom Enrica Pija, no Astana je u nastavku susreta okrenula rezultat s četiri pogotka. Izjednačio je Runar Mar Sigurjonsson iz jedanaesterca u 24. minuti, a potom je na scenu stupio Tomasov upisavši 'hat trick'.

Bivši igrač Hajduka i Rijeke ušao je u igru u 60. minuti, a 13 minuta kasnije je zabio za 2-1. U 79. minuti još jednom je svladao Eloya Casalsa, da bi sjajan nastup okrunio i trećim golom u sudačkoj nadoknadi. Drugi hrvatski nogometaš u redovima Astane, Luka Šimunović nije nastupio.

Kazahstanski sastav će u trećem pretkolu igrati protiv Vallette.

Ljubljanska Olimpija je ispala premda je u prvom susretu u Turskoj odigrala 2-2 protiv Yeni Malatyaspora. Turci su u Ljubljani pobijedili s 1-0, a pogodak odluke zabio je Adis Jahović u 77. minuti.

Olimpija je od 38. minute igrala s igračem manje nakon što je isključen bivši igrač Dinama i Lokomotive Endri Cekici. Bivši napadač Hajduka Ante Vukušić igrao je cijeli susret za Olimpiju.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Hrvatski domobran
Hrvatski domobran
01:08 02.08.2019.

Bravo naši. Najuspješniji nogometni klub u BiH, HŠK Zrinjski.

BE
Beskucnik
03:24 02.08.2019.

Vecernja hartijo stavili ste sliku navijaca Sarajeva na transparentu pise "horde zla"

BE
Beskucnik
03:27 02.08.2019.

Ne samo to nego se vidi ratna zastava ArBiH pod kojom je protjerano i stradalo puno Hrvata u BIh , to nije slucajno ili gresko ovo je provokacija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije