Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trijumf plavih

Izjava Bjelice razveselit će Dinamove navijače!

Ferencvaros - Dinamo
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/4
13.08.2019.
u 22:19

Vidjeli smo Dinamo koji smo gledali prošle sezone. Odigrali smo veliku utakmicu i apsolutno zasluženo prošli - istaknuo je Dinamov trener Nenad Bjelica

Dinamo je izborio doigravanje za Ligu Prvaka. U uzvratnom dvoboju 3. pretkola kvalifikacija momčad Nenada Bjelice je u Budimpešti pobijedila Ferencvaros s 4:0, prva utakmica završila je 1:1.

Strijelci za Dinamo bili su Ademi (16), Petković (47), Olmo (55) i Gojak (79).

Ferencvaros - Dinamo
1/13

 Hrvatskom prvaku će posljednja prepreka na putu u elitno društvo biti norveški Rosenborg. 

- Čestitao bi dečkima na jako dobroj utakmici. Dobro smo se pripremili za dvoboj i pet-šest dana razmišljali o njoj. Ovo nam je bilo u glavi, znali smo što znači za klub i hrvatski nogomet. Dečki su se cijelu utakmicu bacali na glavu. Vidjeli smo Dinamo koji smo gledali prošle sezone. Odigrali smo veliku utakmicu i apsolutno zasluženo prošli - istaknuo je Dinamov trener Nenad Bjelica te objasnio poziciju koju je igrao kapetan Arijan Ademi:

-  To nije prvi put da je Arijan igrao na toj poziciji. Tako smo igrali protiv Plzena, tako je bilo i protiv Hajduka. Igrao je na tom mjestu i triput asistirao. Voli šesnaesterac protivnika, često utrčava i jako je opasan. Dao je taj gol koji nam je pružio mirnoću, odigrao je kapetanski. Također, odradio je jedan trening i bio je upitan za utakmicu. Ali bio je sjajan, svaka mu čast.

- Ovo mi je jedna od tri najdraže pobjede u karijeri. Danas je stvarno bio veliki pritisak i imali smo veliku odgovornost prema klubu da odigramo hrabro. Tako smo najavljivali i na kraju zasluženo pobijedili ovako visoko - rekao je Dinamov trener.

Bjelica je zadovoljan igrom svoje momčadi. 

- Bilo je važno da igrači ispunjavaju zadaće na terenu. Uglavnom, u najvećem dijelu utakmice to je bilo blizu perfekcije. Također, veliki problem njima je bio pritisak. Znali smo da su bili u poziciji iz koje ne znaju trebaju li napadati ili se braniti. To govorim iz našeg iskustva jer smo tako prošlog ljeta ispali. Moraš biti fokusiran i koncentriran, a mi smo nakon prvog gola i u drugom poluvremenu igrali ozbiljno i agresivno. Igrači su ispunili zadaće na terenu za pobjedu - kazao je Bjelica.

U doigravanju za Ligu prvaka Dinamo će igrati protiv Rosenborga.

- Gledao sam Maribor - Rosenborg. I suradnici su bili tamo. Momčad igra čvrst i tvrd nogomet. Imaju opasnog centarfora i opasna krila. Kompaktni su. Igrao sam svojevremeno protiv njihovog trenera i znam njegov sistem igre. Igraju vrlo kvalitetan nogomet - rekao je Nenad Bjelica.

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar doog_kool
doog_kool
23:16 13.08.2019.

I da se nedaj Boze ispadne od Rosenborga nista strasno. Skupine europskog natjecanja su izborene,financije su popravljene, momci su prava klapa, imamo 25 igraca koji su svemirski brodovi za domaca natjecanja,a u europi sta dragi Bog da!!!

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
07:32 14.08.2019.

Junački u gostima, 4:0, sve čestitke igračima i treneru.

IC
icakica123
23:22 13.08.2019.

Ako ćemo prikazati, ovakvu kompletnu i fleksibilnu igru sa puno utrčavanja u šesnaesterac i kohezivnom obranom prolazimo dalje bez problema. Prognoza s Rosenborgom: 1:0 ili 2:1 za Dinamo. Realan je 1:0.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije