Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA ZA NASLOV

Izgubi li večeras Cormier, to će biti sprdačina za UFC!

Derrick Lewis
Foto: Reuters
1/2
03.11.2018.
u 19:40

“Crna zvijer” je živopisan borac. Kao mladac tri i pol godine proveo je u zatvoru jer nije poštivao uvjetnu kaznu koju je zaradio zbog nasilja

Premda je Daniel Cormier (39) veliki favorit u noćašnjoj (svojoj prvoj) obrani naslova teškaškog UFC-ova prvaka, mnogi će neutralni poklonici slobodne borbe svoje simpatije pokloniti prilično divljem Derricku Lewisu (33). A to će se dogoditi ne samo zato što je u ljudskoj prirodi da se simpatiziraju autsajderi nego je to i zbog ponašanja obojice.

Cormier izbjegao Miočića

Jer, koliko god Cormier hinio moralnu vertikalu, mnogima je simpatičniji iskreni Lewis. Uostalom, DC je odbio dati uzvrat šampionu kojeg je detronizirao (Stipe Miočić) jer ga se očito boji, a Lewis je pošteno priznao da on nije zaslužio boriti se za naslov i da bi bilo pravednije da u kavez ovaj put uđe upravo Miočić.

Osim toga, mnogima nije simpatično to što Cormier brani naslov protiv borca koji je svoju prethodnu borbu imao prije samo mjesec dana što će reći da izazivač za pripreme nije imao niti približno vremena kao branitelj prijestolja.

Cormier sve to očito čini kako bi što bolje naplatio status prvaka koji neće dugo trajati. Uostalom, i sam je najavio da će se boriti još samo u ožujku 2019., a njegova je želja kečer Brock Lesnar jer bi tako mogao najviše zaraditi.Premda Lewis ima pojedinačan udarac da obori vola i devet pobjeda u posljednjih 10 borbi, na kladionicama je Cormier veliki favorit. No, Black Beast ipak nije tako bezopasan kako se nekome može učiniti. Uostalom, čovjek je pobijedio Gonzagu (u Zagrebu u travnju 2016.), Nelsona, Brownea, Ngannoua, a na koncu i Volkova kojeg je, u okršaju kojeg je uvjerljivo gubio na bodove, nokautirao 11 sekundi prije isteka borbe.

“Crna zvijer” je živopisan borac. Kao mladac tri i pol godine proveo je u zatvoru jer nije poštivao uvjetnu kaznu koju je zaradio zbog nasilja i tek se po izlasku na slobodu počeo baviti slobodnom borbom. No, s obzirom na to da obožava nezdravu, brzu, hranu i da ne trenira dulje od 30 minuta dnevno sam sebe ne smatra MMA borcem nego štemerom. Ne priznaje Lewis niti teorije po kojima borcima nije pametno seksati se u tjednima prije borbe jer to, navodno, cijedi snagu iz nogu. “Crna zvijer” ima drugu teoriju:

– U svoju kondicijsku pripremu uključio sam i seks jer on pomaže oko kukova. Cormier je hrvač, a protiv takvih morate spustiti kukove jako nisko pa sam se ja u pripremi “naradio” s kukovima.

S obzirom na to da se sprda s mnogim borilačkim konvencijama, Lewisova pobjeda bila bi sprdačina za UFC-ovu tešku kategoriju. A to bi značilo da je prvak antisportaš koji propovijeda nezdravu prehranu, zahvaljujući čemu je dobio pravo na doživotne objede u fast food lancu Popaye kojeg je, svojedobno, reklamirao i Cormier. Štoviše, iz jednog lokalnog restorana u Houstonu (a Lewis ondje živi) već su oglasili da će, pobijedi li njihov sugrađanin, svi njihovi gosti u nedjelju između 14 i 16 sati imati besplatan objed. Što ako ovaj svojevrsni klaun doista postane svjetski prvak u najpopularnijoj kategoriji?

Naslov mu ne znači ništa

Vjeruje li UFC svom prvaku da će on riješiti taj problem ili će UFC morati nešto poduzeti da se to ne dogodi?

– Zar biste vi na mjestu vlasnika UFC-a voljeli imati prvaka koji ovako odgovara na pitanja?

Kako je proslavio svoju pobjedu na UFC-u 229?

– Malo smo pili i pošmrkali par linija da bih lakše sačuvao težinu. Ostalo je sve bilo dobro.

Najteži udarac koji je primio?

– Prije tri godine kada me svojoj desnicom udarila supruga.

Smeta li ga što ga ne poštuju?

– Baš me briga. Ja ionako nisam MMA borac i ne poštujem ovaj sport. Ja sam običan štemer.

Što bi mu značilo da postane UFC-ov svjetski prvak?

– Ništa. Ja sam sretan što ću se boriti i biti za to plaćen.

>> Pogledajte Thompsonov nastup na Hrgovićevom meču

Ključne riječi

Komentara 5

GU
General_U
19:52 03.11.2018.

Ajde lewis razbij tog daninog dupelisca...

PA
Paket
20:00 03.11.2018.

DC mi je nekoć bio simpatičan dok nisam vidio kak se ponaša otkako je postao prvak. Glumac

PR
protin
22:36 03.11.2018.

Lewis✌️

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije