Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči priprema

Izbornik Zlatko Dalić najavio kako će izgledati širi popis reprezentativaca

Zlatko Dalić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/7
07.05.2018.
u 21:34

Pripreme reprezentacije počinju za 17 dana, a do sljedećeg tjedna mora predati širi popis igrača

Uskoro počinju pripreme hrvatske nogometne reprezentacije uoči SP-a u Rusiji. Izbornik Zlatko Dalić gostovao je u Dnevniku Nove TV te je govorio što sve očekuje našu izabranu vrstu. Pripreme reprezentacije počinju za 17 dana, a do sljedećeg tjedna mora predati širi popis igrača.

- Ovaj tjedan ćemo definirati širi popis, na njemu će biti igrači koji su proveli zadnje dve-tri godine, neće biti većih iznenađenja - rekao je Dalić za Dnevnik Nove TV.

Zlatko Dalić
1/15

Modrić, Lovren i Kovačić igraju finale Lige prvaka i propustit će prvi dio priprema koje počinju 24. svibnja.

- Ponosan sam da Hrvatska ima tri igrača u finalu Lige prvaka, to dokazuje kvalitetu. Neće doći umorni, bit će puni samopouzdanja i motiva - istaknuo je hrvatski izbornik te dodao da neće navijati ni za Real ni za Liverpool.

- Koja god momčad pobijedi, Hrvat će osvojiti Ligu prvaka.

Nakon utakmica protiv Perua i Meksika, Dalić je bio oštar prema nekim stožernim igračima.

- Moram reći što je dobro, a što nije. Hrvatska nije od Francuske 1998. napravila značajan rezultat na SP-u, a po kvaliteti to zaslužujemo. Imamo sjajnu generaciju, igrači, kao i ja, moraju znati da ne živimo od stare slave, pred nama je Svjetsko prvenstvo, a tamo moramo biti najbolji - rekao je Dalić.

Slijede pripremne utakmice s Brazilom i Senegalom.

- Stalno sam govorio da želim jake utakmice i protivnike, jedino protiv njih možemo napredovati i uočiti naše greške. Nama slabiji protivnici ne trebaju, možda je to rizik za mene, ali drugačije ne ide - dodao je Dalić.

Reprezentacija je po Transfermarktu vrijedna 400 milijuna eura. Modrić, Rakitić, Perišić i ostali igraju u najjačim europskim klubovima.

- Ne želim biti šef nikome, zasnivam sve na povjerenju, autoritet zasnivam na znanju i kvaliteti. Nema više tih vremena da se autoritet gradi galamom i strogošću, sve se mora bazirati na povjerenju - kazao je Dalić.

Velika je konkurencija u napadu, Kramarić je proigrao, Mandžukić standardno dobar, no Kalinić ima lošu sezonu. Je li pao u drugi plan?

- To su tri igrača od kojih očekujemo golove, daj bože da jedan proradi na SP-u, ali kroz treninge i dvije utakmice pred sobom naći ćemo pravo rješenje. Teško je očekivati da jedan igrač bude u formi cijelu godinu, ima tih uspona i padova, ali mislim da ćemo biti najbolji kad bude trebalo, a to je SP. Mislim da će jedan od njih biti naš golgeter u Rusiji - prisnažio je Dalić.

Ima li neki igrač koji vas je ove sezone oduševio, nečije ime koje bi se našlo na popisu?

- Veseli me činjenica da se pojavljuje skupina mladih igrača koji su perspektiva hrvatskog nogometa. Po meni, na jesen moramo u Ligi nacija uvesti mlade igrače koji su pokazali kvalitetu. Sosa, Benković, Ćaleta-Car, Vlašić, Rebić, za njih će biti najbolje da uđu u novi ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo i Ligu nacija. Imamo sjajne igrače i generaciju, moramo vjerovati sadašnjoj generaciji na SP-u, oni su nas tamo doveli i treba im dati priliku - rekao je izbornik Zlatko Dalić u Dnevniku Nove TV. 

POGLEDAJTE VIDEO NAJLUĐIH NOGOMETNIH PROMAŠAJA

Komentara 4

JU
juma
00:06 08.05.2018.

Trebaju igrati oni koji su u najboljoj formi i koji su standardni u svojim klubovima, mada se i to mijenja svaka 2-3 mjeseca. Trenutacno su problematicni stoperi, jer osim Lovrena i Calete-Cara, koji su standardni, nitko bas nije skupio previse nastupa. Vezni red imamo za sloziti dvije reprezentacije, a u napadu ce sigurno netko iskociti. Od mladih osim Calete-Cara, pozvao bih i Brekala i Benkovica, mozda i Sosu. Od starijih standardan je problem na lijevom bocnom, osim toga Rog koji igra jako malo i Pjaca koji je u losoj formi.

RO
Rosstin
10:46 08.05.2018.

nije samo do igraca, izbornik bira kaka ce se igrati a to je vrlo vazno treba nadmudriti protivnika zato objektivno slabije repke pobijede bole plasirane. Nadam se da je Dalic pametniji od Cacica.

Avatar R.o.n.i.n
R.o.n.i.n
09:16 08.05.2018.

Pozovat bi trebal Olma dok ga ne dovedu Španjolci !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije