Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP u te-kvon-dou

Izbornik Tomas: Olimpijci nisu smjeli doći u top-formi

Ana i Lucija Zaninović
Foto: Dražen Brajdić
1/7
18.05.2016.
u 16:01

Hrvatska nikad brojnija na Europsko prvenstvu u te-kvon-dou u Švicarskoj

U gradu džeza na obalama Ženevskog jezera, na Prvenstvo Europe u te-kvon-dou, od četvrtka do nedjelje svoje sportsko umijeće testirat će čak 21 hrvatski predstavnik. Najveća je to reprezentacija koju je Hrvatska ikad poslala na neko veliko natjecanje, baš kao i delegacija koja ovaj put ima čak 32 ljudi.

- Prvi put nastupamo sa 21 sportašem u pratnji sedam trenera. Posljednji puta smo išli sa osam tekvondašica i osam tekvondaša, no kako je Europski te-kvon-do savez omogući da se na EP može i putem dobrog rezultata na President Cupu mi smo to dobro iskoristili - najavio je izbornik Toni Tomas koji je ovaj puta morao raditi na dva kolosijeka.

Naime, na jednom je morao pripremati one, a njih je troje (sestre Zaninović i Grgić), kojima je primarni cilj što bolji nastup na Olimpijskim igrama, a na drugome one koji baš sada moraju biti na svom godišnjem vrhuncu.

- Sportaši su većinom radili kroz klubove, a mi smo onda sve to uobličili zajedničkim sedmodnevnim pripremama. Prvi puta imamo muškog olimpijca i uz njega dvije cure i njima ovo natjecanje ne smije biti vrh forme jer mi želimo i po treći puta zaredom na Olimpijskim igrama osvojiti tekvondašku medalju.

Takav odnos prema svetom cilju vidi se i po tome što Filip Grgić na ovom prvenstvu neće niti nastupiti jer nije posve zaliječio ozljedu pa stručni stožer ne želi ništa riskirati.

Sestre Zaninović će pak nastupiti sa 60-70 posto forme od optimalne što ne znači da i takve neće biti konkurentne. No, što ako se neka od njih posklizne, a naviknute su na osvajanje trofeja. Može li im to uzdrmati samopuzdanje za olimpijski nastup?

- S obzirom da se radi o sportašicama koje su jako trofejne i kvalitetne, i da izgube u prvom kolu to im ne bi poremetilo ništa. Da se radi o mladim sportašima, to bi se možda i moglo dogoditi, no kako se radi o vrlo iskusnim sportašicama onda to nije problem jer one se znaju same psihološki tempirati - ističe izbornik Toni Tomas.

S prošlog Europskog prvenstva, Hrvati i Hrvatice vratili su se sa čak šest medalja. Tri zlata (sestre Zaninović, Iva Radoš), dva srebra (Marina Sumić, Vedran Golec) i jednom broncom (Matea Kunović) i upravo je Matea jedina koje, od svih tih medaljaša, neće biti i na ovom natjecanju.

No, zato će tu biti iskusna Martina Zubčić, bivša europska prvakinja i osvajačica olimpijske bronce u Pekingu 2008.

Popis svih reprezentativaca i pratnje izgleda ovako: Tekvondašice: 46 kg: Tena Marinović (Metalac), 49 kg: Lucija Zaninović (Marjan), Kristina Tomić (Osvit), 53 kg: Ana Zaninović (Marjan), 57 kg: Martina Zubčić (Dubrava), Bruna Vuletić (Marjan), 62 kg: Marina Sumić (Marjan), 67 kg: Matea Jelić (Marjan), 73 kg: Iva Radoš (Metalac), 73 kg: Iva Radoš (Metalac), preko 73 kg: Melani Adamić-Golić (Zaprešić).
Tekvondaši: 54 kg: David Bezjak (Kondor), 58 kg: Marko Maljković (Osvit), 63 kg: Lovre Brečić (Marjan), Deni Andrun Razić (Osvit), 68 kg: Filip Grgić (Metalac), Marko Mutak (Casper), Pero Marić (Casper), 74 kg:Toni Kanaet (Marjan), 80 kg: Luka Horvat (Jastreb), 87 kg: Nikola Bojo (Zadar), preko 87 kg: Vedran Golec (Jastreb).

Treneri: Toni Tomas, Ivica Klaić, Veljko Laura, Marko Novak, Branimir Blečić, Dinko Koštić, Ivan Vidović, Dražen Kasulan i Martin Erdeljac. Fizioterapeut: Mario Novak-Stanko. Sutkinja: Renata Crkvenac.

Prvog dana natjecanja (četvrtak) nastupaju tekvondašice i tekvondaši iz po dvije najlakše kategorije.

>>Obitelj Radoš nova tekvondaška dinastija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije