Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA EURO

Izbornik Srbije rekao veliku istinu uoči utakmice s Hrvatskom!

Nenad Peruničić
Foto: Reuters/Pixsell
1/2
11.04.2019.
u 14:51

– Ne vidim nijedan razlog da ne bude jedna korektna i fer utakmica. Još iz vremena moje generacije mi igrači međusobno smo se uvijek poštovali na parketu.

Lino Červar i Nenad Peruničić, rukometni izbornici Hrvatske i Srbije, te Domagoj Duvnjak i Nemanja Ilić, kapetani reprezentacija, baš su se lijepo izgrlili u prostorijama Rukometnog saveza Srbije. Nadamo se da će tako “bajno” biti i danas (18 sati) u Štark Areni kada će Srbija i Hrvatska igrati za bodove u kvalifikacijskoj skupini za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se 2020. godine igrati u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

– Ne vidim nijedan razlog da ne bude jedna korektna i fer utakmica. Još iz vremena moje generacije mi igrači međusobno smo se uvijek poštovali na parketu. I među ovim današnjim igračima ima puno onih koji zajedno igraju ili su igrali. Ima onih koji su se međusobno ili se još uvijek međusobno druže izvan rukometa – rekao je Nenad Peruničić, izbornik Srbije.

U srpskom taboru svi ističu da je njihova jedina prednost u današnjem susretu domaći parket.

Težak udarac za rukomet

– Iskustvo i rezultati u posljednjih dvadeset godina na strani su Hrvatske. Jako cijenim hrvatsku reprezentaciju i kapa do poda za sve medalje koje ste osvojili počevši od one portugalske bronce na Europskom prvenstvu 1994. godine u Portugalu. Mi imamo jednu mladu reprezentaciju, mlade igrače koji su sigurno željni dokazivanja – istaknuo je Nedeljko Jovanović, pomoćni trener Srbije.

No pitanje je hoće li biti velika podrška s tribina s obzirom na to da se ne igra u Pioniru, već u Štark Areni. Gotovo je sigurno da neće biti 20.000 gledatelja kao u polufinalu EP-a 2012. godine.

– To što su nam promijenili dvoranu u posljednji trenutak bolje da ne komentiram. Mogu samo reći da je to bio težak udarac za rukomet kao sport – istaknuo je Peruničić.

Červar Srbima otkrio tajnu

A iz Pionira su ih istjerali košarkaši Crvene zvezde koji u vrijeme utakmice imaju važan trening uoči prve utakmice finala ABA lige koja je na rasporedu u petak.

– Ulaz je besplatan i nadam se da će doći što veći broj navijača jer će nam podrška itekako trebati – rekao je Nemanja Ilić.

Lino Červar prvi je put s hrvatskom reprezentacijom u Beogradu.

– Da, istina. I želim da tu utakmicu pamtim po nečemu dobrome. Mi ćemo napraviti sve da ne izgubimo. Imamo dosta ozlijeđenih igrača poput Cindrića, Pavlovića, Marića i Horvata, ali ovi koji su ovdje su najbolje što trenutačno imamo. Dobro smo analizirali Srbiju, gledali smo neke utakmice sa Svjetskog prvenstva u Njemačkoj, a najviše smo analizirali njihovu zadnju utakmicu u ovim kvalifikacijama protiv Švicarske u gostima – rekao je Lino.

Kada su srpski novinari pitali Červara koja je tajna uspjeha hrvatske reprezentacija koja je od 2003. godine stalno u vrhu svjetskog rukometa, Lino se prisjetio svog djetinjstva, razgovora s tatom, sjetio se prof. Aleksandra Nikolića od kojeg je puno naučio, da bi nakon dvadesetak minuta zaključio:

– Rad, rad i samo rad. I puno ulaganja u sebe. Uz obitelj, rukomet je moj život – rekao je Lino.

Domagoj Duvnjak jedini je igrač ove generacije koji je igrao u polufinalu protiv Srbije 2012. godine.

– Njihova prednost bit će domaća atmosfera, ali mi imamo svoje prednosti. Primjerice, naše obrane 5-1 i 6-0 koje tako dobro igramo godinama. Zatim imamo iskustvo, dugo smo zajedno za razliku od njih – rekao je Duvnjak.

Pitali smo Peruničića boji li se smicalica Line Červara?

– Svaki trener ima neke svoje ideje kojima želi iznenaditi onog drugog. Lino je stariji i iskusniji, ali i ja, koji spadam u mlađe trenere, imam neke svoje cake – zaključio je Peruničić. 

>> Pogledajte kako je Lino Červar najavio dvoboj sa Srbijom

Komentara 3

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije