Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERAS SA SRBIMA

Izbornik Srbije rekao veliku istinu o Hrvatskoj, Lino Červar je na mukama

Srbija rukomet
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/8
13.01.2020.
u 07:00

Lino Červar je na sto muka. Zašto? Zato što javnost očekuje novu pobjedu, a on mora odmoriti naše najbolje igrače.

Rukometaši Hrvatske večeras završavaju svoju priču u Grazu, u susretu protiv Srbije (20.30 sati, RTL). Utakmica nam rezultatski ništa ne znači, a Lino Červar je pak na sto muka. Zašto? Zato što javnost očekuje novu pobjedu, a on pak mora odmoriti naše najbolje igrače.

– Naravno da nam nije svejedno hoćemo li u Beč otići s porazom ili sa sve tri pobjede. Mi smo prvi cilj maksimalno ispunili, osvojili smo prvo mjesto u skupini i prenosimo dva boda. Želim odmoriti igrače, no s druge strane imamo obvezu prema našim navijačima, koji su tako divni. Ne smijemo ih razočarati. Igrači žele igrati i igrat će, barem toliko da se previše ne umore. Moram dati priliku onim igračima koji su malo igrali u prva dva susreta – istaknuo je Lino Červar.

Sa Srbima šesti put

Naš će izbornik danas proslaviti mali jubilej. Vodit će Hrvatsku s klupe 200. put.

– Stvarno? Nisam znao za taj podatak. Baš ste me ugodno iznenadili – rekao je Lino.

Hvala Zvonimiru Vukeliću, umirovljenom novinaru Večernjeg lista, koji tako brižno vodi rukometne statistike. A statistika još kaže da Lino ima 149 pobjeda, 12 remija i 38 poraza. Zlatko Horvat će pak danas odigrati 196. utakmicu, a protiv Crne Gore postigao je svoj 600. pogodak.

– Pa kad već vodim 200. put, red je da ostvarim i 150. pobjedu – naglasio je hrvatski izbornik.

Josip Šarac protiv Bjelorusije dobio je nezgodan udarac. Nije izgledalo dobro pa se Ante Gadža, srednji vanjski PPD Zagreba, već počeo pakirati za Graz. Srećom, neće biti potrebno jer je riječ samo o lakšem udarcu. Gadža će ipak s torbom u rukama danas putovati, ali ne prema Austriji, već prema Lipiku, gdje će se “plinari” pripremati za drugi dio sezone.

– Srbija je reprezentacija koju posebno cijenim i poštujem. Ima tu jako dobrih igrača. Primjerice, braća Ilić, oba vratara, Radivojević, Marsenić i Zelenović – kaže Červar.

Sa Srbijom ćemo igrati šestu službenu utakmicu. Tri smo pobijedili, jednu smo odigrali neodlučeno, a jednu smo izgubili, u polufinalu Europskog prvenstva 2012. godine u Beogradu (22:26).

Na klupi im sjedi Nenad Peruničić, jedan od najboljih svjetskih desnih vanjskih pucača. Ljubiteljima rukometa u Hrvatskoj ostao je u sjećanju kada je u zagrebačkoj Ledenoj dvorani osvojio naslov pobjednika Lige prvaka s Irunom. U dvije finalne utakmice između Iruna i Zagreba bio je najbolji igrač.

– Čeka nas večeras jedan od favorita Europskog prvenstva. Puno sam puta rekao što mislim o hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji. Ali, ponovit ću. Hrvatska je institucija svjetskog rukometa već dvadeset godina. Znam da smo kvalitetom slabiji, ali izaći ćemo na parket fajterski pa što bude. Hrvatska je večeras favorit, ne samo protiv nas nego i protiv većine ostalih europskih reprezentacija. Vjerojatno ću kao i kolega Červar rotirati igrače koji su manje igrali u prethodne dvije utakmice – istaknuo je Peruničić.

Igrali ste protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, kako Vam izgleda Hrvatska na ovom EP-u?

– U tim kvalifikacijskim utakmicama nije bilo Cindrića. Danas Hrvatska ima tri igrača svjetske klase u sastavu – Karačića, Cindrića i Duvnjaka. Sva trojica mogu sami odlučiti utakmicu, i to je privilegij koji nema nijedna reprezentacija. Sviđa mi se kult hrvatske reprezentacije. Sviđa mi se taj nacionalni naboj kod dečki. Tu su i pune tribine hrvatskih navijača, što je lijepo vidjeti – rekao je Peruničić.

Srbija je četvrti put zaredom završila nastup na Europskom prvenstvu u prvom krugu.

Analiza Nijemaca i Španjolaca

– Naravno da nisam zadovoljan tom činjenicom. Možda bi sve izgledalo drugačije da smo bili kompletni ranije, a ne tek od 1. siječnja, možda bi bilo drugačije da nam se nije ozlijedio vratar Milosavljev, da je s nama protiv Crne Gore bio bolesni Vujić – zaključio je Peruničić.

I dok će Srbija u utorak kući, Hrvatska će prema Beču.

– Već polako analiziram suparnike koji nas tamo čekaju. To su sigurno Španjolska, Njemačka i Austrija te pobjednik susreta Češka – Sjeverna Makedonija. Činjenica je da nam se otvorio ždrijeb prema polufinalu, ali mi to moramo potvrditi na parketu – zaključio je Červar.

>> Pogledajte što je i Lino Červar rekao uoči Srbije

Ključne riječi

Komentara 33

DU
Duslikr
09:05 13.01.2020.

Zlo mi je kad u naslovu vidim "velika istina", ne čitam više ni male ni velike istine, samo laži.

Avatar Hazl113
Hazl113
09:02 13.01.2020.

Nema tu nikakve muke. Ako je toliko bitno da se odmore glavni igrači i ako bi to utjecalo na bolji rezultat na prvenstvu, onda treba riskirat poraz pa i od Srbije. Najbitnija je medalja. Emocijama tu nema mjesto. Tu je potrebna pametna glava, a Lino je na žalost nema. Politici nije mjesto u sportu. Ruka na srcu nije temelj uspjeha.

ST
starigrad
11:33 13.01.2020.

Zasto bi morala biti pobjeda? Ako do nje dode, super, ali trenutno ona nije vazna. Trebati ce slijedecih pobjeda, zato cuvati igrace, a da li je to Srbija danas, ili netko drugi, svejedno. Uotalom, izbornik zna bolje od nas!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije