Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMEMORACIJA IVICI OSIMU

Izbornik Srbije otkrio što se sprema u Beogradu: To će razveseliti sve ljubitelje nogometa u regiji

Sarajevo: Projekcijom na Vijećnici odana je počast Ivici Osimu
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/4
14.05.2022.
u 12:02

- On je to apsolutno zaslužio i izrazito mi je drago što će se Beograd i Srbija jednom divnom čovjeku i fantastičnom nogometnom stručnjaku odužiti na adekvatan način.

Legendarni trener sarajevskog Željezničara i reprezentacije Jugoslavije Ivica Osim bit danas u 14 sati bit će pokopan na sarajevskom groblju Bare, što je bio povod da se u glavnom gradu Bosne i Hercegovine okupe mnoga poznata sportska lica.

Za Osima, preminulog 1. svibnja u Grazu, održana je od 11 sati komemoracija u Narodnom kazalištu Sarajevo, na kojoj su njemu najbliže osobe podijelile emocije s prisutnima.

Također, među brojnim delegacijama koje su došle odati počast velikom treneru i čovjeku, bila je i delegacija Nogometnog saveza Srbije, koju čine zamjenik predsjednika Nenad Bjeković i izbornik A reprezentacije Dragan "Piksi" Stojković.

Posjetili su i veleposlanstvo Srbije u Sarajevu, gdje je Stojković otkrio divnu informaciju, koja će obradovati sve iskrene poklonike nogometa na prostoru cijele bivše Jugoslavije.

01.05.2022., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Povodom smrti velikana BiH nogometa Ivice Osima nogometni klub Zeljeznicar odaje pocast. U cast Ivice Osima reflektori na stadionu Grbavica upalili su se u 19:41 (1941. godina kada je rodjen Ivica Osim) i svijetlit ce 81 minutu, koliko je godina imao i Ivica Osim kada je umro. Photo: Armin Durgut/PIXSELL
Foto: Armin Durgut/PIXSELL, ilustracija

- Uoči puta za Sarajevo, imao sam razgovor s čelnim ljudima Beograda i gotovo je izvjesno da će jedna od ulica u našoj prijestolnici dobiti ime po legendarnom Ivici Osimu. On je to apsolutno zaslužio i izrazito mi je drago što će se Beograd i Srbija jednom divnom čovjeku i fantastičnom nogometnom stručnjaku odužiti na adekvatan način. Samo moramo biti strpljivi, poznato je da mor proći tri godine od smrti da bi se ušlo u proceduru oko imena ulice - naglasio je Piksi pa se riječima još jednom poklonio Osimu:

- Bio je vrlo inteligentan, svaka njegova rečenica imala je neki širi smisao, nije se služio floskulama i uvijek je slao jasnu poruku šta želi i šta mu je namjera. To smo samo mi Balkanci mogli shvatiti na pravi način. Osim je bio kozmopolit, lijepo se osjećao i u Zagrebu i u Beogradu i u Skoplju... Ljubljani, Titogradu, Novom Sadu, Prištini... I posvuda su ga voljeli. Ukratko, bio je Jugosloven. Doći u Sarajevo i odati mu posljednju počast, najmanje je što možemo učiniti za jednog takvog čovjeka otvorenog srca. Švabo je to zaslužio svojom pojavom, likom i djelom.

Komentara 1

RE
redo
15:20 14.05.2022.

Ima li iti jedna vijest iz Hrvatske danas?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije