Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska - Norveška

Izbornik Šoštarić: Tužno je da pobjedu čekamo 21 godinu...

Nenad Šoštarić
Foto: Marijan Sušanj/PIXSELL
1/5
21.03.2018.
u 10:21

Ispada da sam zadnji izbornik koji je uspio pobijediti Norvežanke. Od tada je prošlo previše godina i to je tužno – istaknuo je Šoštarić

Rukometašice Hrvatske danas će u dvorani II Doma sportova ugostiti Norvešku u kvalifikacijama za plasman na Europsko prvenstvo koje se ove godine u prosincu igra u Francuskoj. Riječ je o susretu trećeg kola. Norveška za sada ima dvije pobjede, a Hrvatska pobjedu i poraz.

Posljednji put Hrvatska je pobijedila Norvešku prije 21 godinu. Bilo je to na Svjetskom prvenstvu u Austriji i Mađarskoj. Pobijedili smo s 25:22, a zanimljivo je da je tada na klupi Hrvatske sjedio Nenad Šoštarić, današnji izbornik.

Nenad Šoštarić
1/10

– Eto, ispada da sam zadnji izbornik koji je uspio pobijediti Norvežanke. Od tada je prošlo previše godina i to je tužno – istaknuo je Šoštarić.

Imate li recept kako nakon 21 godine ponovo pobijediti Norvežanke koje su, onako usput, samo šest puta europske i dvaput svjetske prvakinje?

– Pokušat ću nešto iskemijati. Prije 21 godinu imao sam puno jači i iskusniji sastav. Uostalom, godinu ranije Podravka je osvojila Kup prvakinja. I tada je Norveška bila jaka, ali odigrali smo strašno dobru utakmicu. Da na tom SP-u nije bilo nekih dogovorenih i namjernih poraza, osvojili bismo medalju. I možda bi ta medalja pokrenula ženski rukomet. Ali nismo – kaže Šoštarić i dodaje:

– Danas na raspolaganju imam jednu mladu reprezentaciju i teško je očekivati da se možemo s njima ravnopravno nadmetati. Pogledao sam nekoliko puta snimku naše zadnje utakmice s Norvežankama. Bilo je to na Europskom prvenstvu 2016., a izgubili smo sa 16:34. Pazite, izgubili smo s 18 razlike, a za Hrvatsku su tada igrale vrlo iskusne Penezić, Janković, Bašić, Marić i Nemaškalo. Njih danas nema.

Za Norvešku neće igrati Nora Mork, jedna od najboljih svjetskih igračica.

– To ne znači baš ništa. Oni imaju sjajan sustav. Kada nema neke igračice, zamijeni je druga, iste kvalitete. Tako će umjesto Mork na desnom vanjskom igrati Kurtović koja je prošli vikend proglašena za najbolju igračicu kola u Ligi prvakinja – istaknuo je naš izbornik.

Koliko su Norvežanke ozbiljna reprezentacija, dokazuje činjenica da su se okupile u Zagrebu na mini pripremama.

– Kako većina igračica igra u Europi, a pogotovo u Mađarskoj, nisu se htjele okupljati u Norveškoj, već su se odmah sve našle u Zagrebu kako ne bi slučajno izgubile trening ili dva – zaključio je Nenad Šoštarić.

Tu famoznu utakmicu 1997. godine igrala je Snježana Petika koja će danas također sjediti na klupi Hrvatske kao pomoćna trenerica. Klaudija Bubalo bila je na tom SP-u sedmi strijelac turnira.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije