Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
''GORDI ALBION''

Izbornik prvog protivnika vatrenih na EP-u otkrio što im je velika želja

Hrvatska i Malta sastali se u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo
Slavko Midzor/PIXSELL
14.04.2021.
u 20:35

"Znamo da je prošlo dosta vremena otkako je Engleska postigla takav uspjeh. Postigli smo napredak u posljednjih nekoliko godina i taj napredak moramo nastaviti", rekao je Southgate

Izbornik engleske nogometne reprezentacije Gareth Southgate želi izgraditi pobjednički mentalitet momčadi kako bi "Gordi Albion" konstantno ostvarivao dobre rezultate na velikim natjecanjima.

Prvi suparnik hrvatske vrste na skorašnjem EP-u je posljednje tri godine ostvario dva velika rezultata. Na SP-u Rusiji Englezi su bili četvrti nakon što su u polufinalu izgubili od Hrvatske, da bi godinu dana kasnije osvojili treće mjesto u Ligi nacija.

- Znamo da je prošlo dosta vremena otkako je Engleska postigla takav uspjeh. Postigli smo napredak u posljednjih nekoliko godina i  taj napredak moramo nastaviti - rekao je Southgate za Sky Sports.

- Moramo postati reprezentacija koja je neprestano u kasnijim fazama turnira, što čine zaista velike nogometne države. Znam da se uvijek stavljamo u taj vrh, ali naša povijest nije nužno u skladu s tim - dodao je engleski strateg.

Englezi se nadaju kako bi na skorašnjem EP-u koje će se održati od 11. lipnja do 11. srpnja u 12 gradova među kojima je i London, mogli otići do kraja. 

Engleska vrsta će sve tri utakmice u skupini igrati na Wembleyju (Hrvatska, Škotska, Češka), a u hramu "otočkog nogomet" igrat će se oba polufinala i finale.

Southgate se osvrnuo i na sve brojnije slučajeve internetskog zlostavljanja u engleskom nogometu.

- Moramo lobirati na pravim mjestima za promjene i bolju kontrolu web lokacija kako ljudi ne bi mogli objavljivati ​​samo ono što žele - rekao je Southgate.

- Shvaćamo da je to složena situacija, ali zlostavljanje bilo koje vrste na mreži jednostavno nije prihvatljivo - poručio je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije