Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Modrić i Dalić za ‘The Best’!

Izbornik otkrio što očekuje u susretima s Portugalom i Španjolskom

Modrić i Dalić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
04.09.2018.
u 10:05

Modrić je već sada nadmašio Messija, koji prvi put otkad postoji ova nagrada nije među trojicom kandidata za naslov, kao i svjetskoga prvaka Griezmanna

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić (32) od jučer je još bliže Fifinoj nagradi ‘The Best’ za najboljega svjetskog nogometaša u ovoj godini, a Zlatko Dalić prestižnom trofeju za najboljega trenera svijeta!

Naime, i naš kapetan, i naš izbornik službeno su nominirani među trojicu kandidata za svjetski tron; Luka zajedno s Egipćaninom Mohamadom Salahom i Portugalcem Cristianom Ronaldom, a Dalić s dvojicom Francuza – svjetskim prvakom Didierom Deschampsom i europskim klupskim prvakom Zinedineom Zidaneom!

>> Pogledajte razgovor s fotoreporterom kojem su vatreni promijenili život

Tako je Modrić već sada nadmašio Lionela Messija, koji prvi put otkad postoji ova nagrada nije među trojicom kandidata za naslov, kao i svjetskoga prvaka Antoinea Griezmanna, dok u leđa našemu briljantnome vojskovođi iz Rusije Daliću gledaju engleski, španjolski, francuski, talijanski i njemački prvaci, Guardiola, Valverde, Emery, Allegri i Heynckes, osvajač Europske lige Simeone, finalist Lige prvaka Jürgen Klopp...

Dalić i Modrić o svojim izgledima za pobjedu na dodjeli u Londonu (24. rujna) mogli su popričati sinoć za večerom u portugalskom kampu reprezentacije Monte da Quinta gdje se vatreni pripremaju za prijateljski ogled s Portugalcima (6. rujna u 20.45).

Provjere će dobro doći

Zlatko Dalić peti je hrvatski izbornik koji će okušati sreću protiv Portugalaca, i može postati prvi koji će ih pobijediti. Naime, naše portugalsko prokletstvo počelo je još 1996. godine na Europskom prvenstvu u Engleskoj kada je Ćiro s pričuvnom postavom bio poražen 0:3, potom su Zlatko Kranjčar (2005.) i Igor Štimac (2013.) bili poraženi u prijateljskim utakmicama (0:2, 0:1), a Ante Čačić pokleknuo je prije dvije godine u osmini finala Europskog prvenstva (0:1).

>> Pogledajte galeriju s dočeka vatrenih

Modrić i Dalić
1/74

Kao što vidite, Portugalcima nikada nismo postigli ni jedan pogodak, a ovo će biti i prvi međusobni ogled na nekom od domaćih travnjaka, budući da su prethodna četiri odigrana na neutralnim terenima.

Portugalce predvode Pepe iz Beşiktaşa, Mario Rui iz Napolija, Sanches iz Bayerna, Cancelo iz Juventusa, Bernardo Silva iz Manchester Cityja, Lopes iz Monaca...

– Čekaju nas dvije provjere koje će dobro doći novim igračima, a pritom nastavljamo s nizom jakih utakmica koje igramo ove godine. Pred nama je sedam mjeseci rada i priprema za ono što nam je najvažnije, a to su kvalifikacije za Europsko prvenstvo i samo Europsko prvenstvo – kazao je Dalić i dodao:

– Iskoristit ćemo Portugal i Španjolsku za pravu pripremu, za pronalazak nove energije. Rezultat je uvijek bitan, ali nije sada primaran. U prvom planu je selekcija. Ispražnjeni smo i trebat će nam nešto vremena da se vratimo. Svi koji su krenuli na put dobit će priliku, pogotovo napadači Santini, Livaja i Čop.

Počinje novo natjecanje

Dalić se još jednom osvrnuo i na najveći uspjeh hrvatskog nogometa, svjetsko srebro u Rusiji.

– Nismo još do kraja svjesni što smo napravili, da smo zasluženo drugi na svijetu.

>> Pogledajte kako je Marko Livaja udario protivnika

Euforija se tek stišava, dojmovi se sliježu, no počinje novo natjecanje, stižu nova iskustva i izazovi. Na kraju moramo biti spremni za kvalifikacije za Europsko prvenstvo i na Europskom prvenstvu pokušati ponoviti ono što smo doživjeli u Rusiji – dodao je izbornik. 

Modrić i Dalić
1/11
Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije