Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELITE LI GA U MOMČADI?

Izbornik o 'slučaju Hezonja': Ne! Igrač Hrvatske mora biti kompletna osoba

06.02.2021.
u 07:00

Stav sportske javnosti o 26-godišnjem Dubrovčaninu takav je da, prema anketi portala Index, na uzorku u kojem je bilo više od 11 tisuća glasača, čak 77 posto njih ne želi Hezonju u nacionalnoj vrsti

Svako malo obnove priče o (ne)igranju Marija Hezonje za Hrvatsku. Nova epizoda kaže da se ovaj NBA igrač bez angažmana navodno preko posrednika javio HKS-u s namjerom da se stavi na raspolaganje izborniku Veljku Mršiću. A izbornik je na to ovako reagirao:

– On nigdje osobno nije rekao da želi igrati. Neka posrednik izađe s imenom i prezimenom i kaže da mu je Hezonja kazao da kaže to i to, inače je sve jako neozbiljno.

Mršić se posljednji put čuo s Hezonjom tijekom Ljetne NBA lige 2019. godine:

– Za mene je ta priča završena. On je igrač kao i svi ostali i, da bi se netko našao u reprezentaciji, taj se mora dokazati na parketu. Nije mi povrijeđen ego zato što mi se nije javljao, no da bi netko bio reprezentativac, taj mora biti kompletna osoba.

Hezonja čeka novi klub

Mi se pitamo kako da se dokaže kada nema klub, a tu se postavlja i pitanje žele li njega sada ostali reprezentativci, jer je Hezonja posljednji put za Hrvatsku igrao 2016. godine. Stav sportske javnosti o 26-godišnjem Dubrovčaninu takav je da, prema anketi portala Index, na uzorku u kojem je bilo više od 11 tisuća glasača, čak 77 posto njih ne želi Hezonju u nacionalnoj vrsti.

– Ma ta je tema prošlost, ne treba na to gubiti vrijeme. Nema tko što prihvaćati kada dečko ne igra pa samim time i nije u krugu kandidata.
Za razliku od Bendera i Žižića, koji su se vratili u Europu jer nisu željeli sjediti na kraju klupe neke NBA momčadi, Hezonja u Orlandu čeka poziv nekog kluba.

– Svatko bira ono za što misli da je u tom trenutku bolje za njega. Dragan i Ante imali su odličnu situaciju da ih je zvao veliki klub, i to po odluci sportskog direktora Nikole Vujčića u čijoj akademiji su bila i ta dvojica igrača.

Kad bi se poželio vratiti u Europu, Hezonja bi se najprije morao obratiti Barceloni, koja ima pravo prvokupa.

– Koliko sam ja čuo, to pravo vrijedi samo za španjolske klubove.

No hrvatski izbornik ovih dana ima puno važnije teme na stolu od toga hoće li se Hezonja ispričati izborniku, Savezu i hrvatskoj javnosti.

– Pred nama su posljednje dvije utakmice u kvalifikacijama za Eurobasket 2022. Moja ideja je zvati one koji su iznijeli reprezentaciju i provjeriti nekoliko novih, mladih igrača.

Hoće li 36-godišnji kapetan Ukić dobiti poštedu?

– Čekam da prođe ovaj vikend da vidim u kakvom je tko stanju pa ću objaviti sastav za novi balon u Istanbulu.

Prije tih utakmica nacionalne vrste Mršića čekaju još najmanje tri, a možda i četiri domaća derbija. Već ovaj vikend njegov Zadar igra dvije utakmice na Gripama protiv Splita. U subotu je dvoboj HT Premijer lige, a u nedjelju onaj abaligaški. A u srijedu ga čeka polufinale Ćosićeva kupa protiv Cibone s novim trenerom.

Hrvatska ne štiti svoje trenere!

– Koliko vidim, Bariša Krasić je trener, a kolega Jovanović službeni predstavnik kluba koji, dok se igra, ne smije ustajati s klupe. Koliko znam, novi Cibonin trener mora nostrificirati svoju diplomu i dobiti licenciju od HKS-a.

Što hrvatski izbornik misli o Ciboninoj odluci da dovede perspektivnog srpskog trenera?

– Ljudi koji vode klub imaju pravo na to. Bio sam iznenađen smjenom kolege Velića, no to su interne odluke. Druga je stvar što mi u Hrvatskoj nismo postavili kriterije o tome koje uvjete strani trener mora ispunjavati da dođe raditi u Hrvatsku ne bi li tako zaštitili domaće trenere, što su učinile mnoge zemlje. Recimo, u Turskoj možete raditi samo ako ste uzeli medalju s reprezentacijom ili ako ste bili finalist ABA lige. I Srbija ima svoje kriterije, moraš biti osvajač medalje s reprezentacijom. Svojedobno se pričalo o bivšem Cedevitinu treneru Situ Alonsu da je imao ponudu Zvezde, ali da nije ispunjavao kriterije. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
11:46 06.02.2021.

Vecernji se poziva , na index , jel to doslo donacija od vlade i sorosa , pa se postaje podruznica indexa

PU
puniša
09:14 06.02.2021.

Hezonja mi ne bi igrao da nas nema dosta...Nema se kluba pa bi se preko repke naslo angazman u Europi...Da se odazivao i ostao bez kluba DA....Sada NE

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije