Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetski prvaci

Izbornik Kreković: Na ovom zlatu radili smo dvije godine...

Vaterposka juniorska reprezentacija
Foto: Facebook HVS
1/6
05.09.2016.
u 19:17

Super sam zadovoljan, pobijedili smo domaćina u iznimno teškoj utakmici. Ugođaj na tribinama Sportskog centra Morače bio je odličan, ali i ozračje u našoj momčadi bilo je ono pravo, pobjedničko – kaže naš izbornik

Jednom nam je za njega kao trenera jedan naš stariji stručnjak rekao:

– Kod Jokinih se momčadi vidi da igra ima glavu i rep.

Mislio je na Joška Krekovića (47), izbornika hrvatske juniorske vaterpolske reprezentacije, koja je u subotu navečer osvojila zlato na Svjetskom prvenstvu za igrače do 18 godina u Podgorici, pobijedivši u finalu Crnu Goru sa 16:13.

Kruna dvogodišnjeg rada

Joke je bio sjajan igrač, ima olimpijsko srebro iz Atlante 1996. i dva naslova europskog prvaka s Jadranom, a sada je jednako dobar i kao trener. Umješno je vodio svoje momke kroz scile i haribde Svjetskoga prvenstva na kojemu je sreću okušalo čak 19 reprezentacija.

– Super sam zadovoljan, pobijedili smo domaćina u iznimno teškoj utakmici. Ugođaj na tribinama Sportskog centra Morače bio je odličan, ali i ozračje u našoj momčadi bilo je ono pravo, pobjedničko. Počeli smo malo nervozno, gubili na startu s 0:2, ali nakon toga smo stisnuli gas. Iako smo na kraju ostali bez dva isključena igrača, uspjeli smo utakmicu privesti kraju uz odličan rezultat – kaže naš izbornik.

Kreković se tako pridružio Nevenu Kovačeviću (1997. na Kubi), Ratku Rudiću (2007. u Melbourneu) i Ivici Tucku (2009. u Šibeniku), trenerima koji su s različitim kategorijama hrvatskih vaterpolista također osvajali svjetski tron.

– Prošle smo godine došli do polufinala EP-a, ali smo onda obje utakmice izgubili s golom razlike i ostali bez medalje. U Podgorici nam se to nije smjelo ponoviti. Ne bih da sad to izgleda prepotentno, ali mi smo postigli ono po što smo i došli u Crnu Goru. Od početka sam igračima govorio da je naš cilj osvajanje zlatne medalje i uspjeli smo u tome. Ovo je kruna našeg dvogodišnjeg rada – istaknuo je popularni Joke.

Njegove zasluge za ovaj najnoviji trijumf hrvatskog vaterpola su velike, kao i njegovih pomoćnika Mile Smodlake i Renca Posinkovića, no Kreković prednost daje igračima.

– Svih 20 igrača koji su bili na širem popisu i koji su sudjelovali u pripremama za SP utkalo je dio sebe u ovo zlato. Svatko od njih je jednako zaslužan, iznimno sam ponosan na njih. Odabrati njih 13 koji putuju bilo je jako teško i odlučivale su nijanse. Imamo iznimno perspektivnu mladu generaciju i ne moramo se brinuti za budućnost – zaključio je Kreković.

Po pet iz Mladosti i Mornara

Pa, da nabrojimo tih 13 najnovijih zlatnika hrvatskog vaterpola, kao i da spomenemo klubove iz kojih dolaze. To su vratari Luka Podrug (Mornar) i Petar Bratim (Jadran) te igrači Branimir Herceg (Mladost), Karlo Kreković (Mornar), Marko Valečić (Mladost), Zvonimir Butić (Mornar), Jacob Merčep (Jug), Duje Pejković (Mornar), Franko Lazić (Mladost), Lovro Paparić (Primorje), Matias Biljaka (Mladost), Ivan Krolo (Mornar) i Luka Bajić (Mladost). Dakle, po petorica iz Mladosti i Mornara, po jedan iz Juga, Primorja i 
Jadrana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije