Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neuvjerljiv start

Izbornik: Igrali smo loše protiv Mađara, ali bodovi se pišu

Hrvatski košarkaši
Foto: fiba.com
1/7
02.09.2017.
u 10:14

Ovakvom igrom u toj željenoj osmini finala Hrvatska ne bi imala što tražiti, što je neizravno priznao i izbornik Petrović nakon što se suočio s podacima o čak 21 napadačkom skoku Mađara i 16 izgubljenih lopti svog sastava

Uz više “oranja i kopanja” nego što se to očekivalo, Hrvatska je na otvaranju Eurobasketa pobijedila Mađarsku (67:58).

Bila je to utakmica nakon koje su obojica trenera odahnula. Hrvatski izbornik Aco Petrović zbog dva početna boda, a mađarski šef struke Stojan Ivković zbog jakog otpora favoriziranom suparniku.

Dakako, ovakvom igrom u toj željenoj osmini finala Hrvatska ne bi imala što tražiti, što je neizravno priznao i izbornik Petrović nakon što se suočio s podacima o čak 21 napadačkom skoku Mađara i 16 izgubljenih lopti svog sastava:

– Teško je igrati ozbiljnu utakmicu ako suparniku date takvu prednost. Ja nemam problema priznati da smo igrali loše, no uz tako slab defenzivni skok i toliko izgubljenih lopti, mi nismo mogli razviti našu tranziciju i doći do lakih koševa. Naši najbolji skakači bili su vanjski igrači. Žao mi je što sam na kraju morao igrati s dvije četvorke, Šarićem i Benderom, što nam je neko posebno taktičko oružje, no morali smo dobiti utakmicu.

A Petrović je lomio suparnika petorkom Popović, Bogdanović, Tomas, Bender i Šarić. Bender je pomogao svojom visinom (216 cm) i pokretljivošću, a igrač s kojim smo na parketu bili u najvećem plusu bio je Marko Tomas koji je pak primijetio:

– U prvim utakmicama na velikim natjecanjima, ako između momčadi različite kvalitete dođe do napetih završnica, obično pobjeđuje onaj slabiji pa je sva sreća da smo na vrijeme prelomili utakmicu. Jer, Mađari su igrali napad za primjer, lopta im je išla jako dobro i mi im nismo mogli parirati, a nakon promašaja skakali su nam po glavi.

– Postojala je ideja da Dario i ja igramo manje u ovoj utakmici, no nama se i proteklih godina događalo da imamo problema sa slabijim suparnicima od nas. No, imat ćemo na ovom Prvenstvu 7-8 utakmica pa minutaža od 30 plus ne bi smjela biti problem – ustvrdio je Bogdanović.

Premda su upravo vanjski igrači bili najbolji skakači (Bogdanović 7, Tomas 5), Šarić se požalio na nedostatnu pomoć u skoku:

– Simpatično je kada bekovi krive nas centre da im nismo dovoljno pomagali u bloku i kada mi krivimo bekove što nam ne pomažu u skoku, no danas nam to nije bilo simpatično. Ovo nam mora biti škola, moramo bolje zatvoriti skok, a kada to učinimo, onda nas rijetko tko može dobiti samo dobrom obranom.

Komentara 1

MU
mulag
19:50 02.09.2017.

ma igrali smo bolje samo nismo imali sriće, hehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije