Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON PORAZA

Izbornik Danske: 'Jedva čekamo srijedu i 'finale' protiv Australije'

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group D - France v Denmark
Foto: Lee Smith/REUTERS
1/3
26.11.2022.
u 21:10

Galski pijetlovi osigurali su prolazak grupne faze natjecanja u Kataru današnjom pobjedom nad Dancima. Istaknuo se Kylian Mbappe, a svoje viđenje susreta ponudila su oba izbornika.

Francuska reprezentacija slavila je protiv Danske u drugom kolu Svjetskog prvenstva s 2:0 i osigurala osminu finala natjecanja.

>> VIDEO: Hrvatski navijači posebna su atrakcija na Souq Waqif tržnici u Dohi

Oba pogotka postigao je napadač Kylian Mbappe, a izbornik Francuza Didier Deschamps bio je zadovoljan prikazanim.

- Napravili smo dosta zanimljivih stvari, čestitke mojim igračima. Primili smo gol nakon prekida jer je Danska jako dobra, ali uslijedio je dobar odgovor. Čini mi se logičnim da smo na kraju pobijedili iako je Danska još jednom pokazala kako je jedna od boljih reprezentacija. Za nas je situacija idealna jer smo se plasirali dalje nakon dvije utakmice, to donosi mir, a imamo i velike izglede završiti kao prvi u skupini jer imamo mnogo bolju razliku pogodaka od Australije - rekao je.

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Group D - France v Denmark - Stadium 974, Doha, Qatar - November 26, 2022 France coach Didier Deschamps celebrates after the match REUTERS/Carl Recine Photo: Carl Recine/REUTERS
Foto: Carl Recine/REUTERS

Danci su preko Andreasa Christensena došli do izjednačenja za 1:1 te imali nekoliko dobrih prilika da iznenade svjetske prvake, ali to im u konačnici nije uspjelo. 

- Bili smo blizu dobrog rezultata nakon što smo brzo izjednačili, ali na kraju su Francuzi dobili, a mi smo ostali razočarani. Jedva čekamo srijedu i 'finale' protiv Australije. Sada smo pritisnuti uza zid i moramo pobijediti sljedeću utakmicu. Imamo dobru momčad, dobre igračen na svim pozicijama, no nogomet se sastoji od detalja - kazao je danski izbornik Kasper Hjulmand.

Standings provided by Sofascore

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije