Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠEF FORMULE 1

Izašli novi detalji o Schumacherovom stanju: Evo što kaže njegov prijatelj

Michael Schumacher
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/14
17.11.2020.
u 17:35

- Bili bismo prezadovoljni da imamo novog Schumachera u Formuli 1, a Mick će tamo vjerojatno biti sljedeće godine. Oca mu vidim dva puta na mjesec i uvijek ću reći isto

Govori, pa ne govori, gleda, pa je svjestan pa nije. Boli ga, ne boli ga. Svakakve priče kruže o stanju Michaela Schumachera, legendarnog vozača Formule 1 koji je prije sedam godina nastradao na skijanju i od tada se oporavlja.  Dugo je bio u komi, ali prema najnovijim informacijama probudio se, svjestan je svega pa čak i toga da je njegov nasljednik uistinu sve sličniji njemu. 

Naime, Schumijev sin Mick je trenutno vodeći u poretku Formule 2, a nagađa se kako će sljedeće godine biti u redovima neke F1 momčadi. Sjajno je u tračevima kotirao Alfa Romeo koji je produžio ugovor s Raikkonenom i Giovinazzijem pa je pitanje u koji bi konstruktor mogao 'ugrabiti' Schumachera Juniora.

- Naravno da ga prati - rekao je  prvi čovjek Svjetske automobilističke federacije Jean Todt (74) za RTL France te potvrdio da je Michael svjestan svega. 

Inače, Todt je surađivao s Ferrarijem i ostao je u sjajnim odnosima sa sedmerostrukim svjetskim prvakom pa je često osoba kojoj se mediji okreću kada žele nove informacije o legendi budući da je Michaelova supruga odbija razgovarati o njegovom stanju.

- Bili bismo prezadovoljni da imamo novog Schumachera u Formuli 1, a Mick će tamo vjerojatno biti sljedeće godine. Oca mu vidim dva puta na mjesec i uvijek ću reći isto: Bori se. U odličnim je uvjetima i ima vrhunsku njegu- potvrdio je Todt. 

Podsjetimo, Lewis Hamilton je tri utrke prije kraja prvenstva pobjedom na VN Turske osvojio sedmi naslov prvaka u karijeri, izjednačivši se sa Schumijem. 

Sjećam se kada sam gledao Michaela kako osvaja naslove. Osvojiti jedan, dva ili tri je teško, sedam je naprosto nezamislivo - prokomentirao je Todt. 

Upravo Hamiltonu je Mick darovao očevu kacigu nekoliko utrka ranije što je bio velik znak poštovanja obitelji Schumacher prema Hamiltonu, koji je i sam svjestan kakav je podvig napravio izjednačivši se s Michaelom

Sada će sve oči biti uprte u nasljednika, očevu sliku i priliku - Micka. U crvenom Ferrarijevom odijelu s plavom kosom svakog zaljubljenika Formule 1 podsjeća na svoga slavnoga oca, ostaje samo dokazati da je jednako dobar i nastaviti gdje je on stao - na putu do nezaboravnosti, na putu najvećih svih vremena.

Komentara 1

Avatar faust
faust
17:45 17.11.2020.

Jadan Mick, biti dijete Supermana - što on svijetu uopće može ponuditi nakon Supermana?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije