Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKCIJE ZA EP

Iz mlade reprezentacije otpali dinamovci, a došao Pongračić iz Salzburga

Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/13
28.08.2017.
u 12:34

- Na papiru sve to izgleda jednostavnije nego što je bilo u prošlom ciklusu, no ne treba se zavaravati.

Izbornik Hrvatske U-21 Nenad Gračan održao je konferenciju za medije uoči okršaja s Moldavijom i Austrijom. Dan poslije okupljanja mlade hrvatske nogometne reprezentacije, do 21 godine starosti, izbornik Nenad Gračan obratio se predstavnicima medija. Hrvatska U-21 u utorak putuje za Moldaviju, na svoj prvi kvalifikacijski susret za EP 2019. godine, koji je na rasporedu 31. kolovoza u 19:00 sati po hrvatskom vremenu, na stadionu Zimbrua u Kišinjevu. Osim toga, Hrvatsku U-21 čeka i prijateljsko gostovanje kod Austrije u Gleisdorfu, 4. rujna u 18:00 sati.

S prvotnog su popisa zbog ozljeda otpali Benković i Fiolić, a priključen je Marin Pongračić iz RB Salzburga. U skupini se osim Hrvatske i Moldavije nalaze još San Marino, Bjelorusija, Grčka i Češka.

- Na papiru sve to izgleda jednostavnije nego što je bilo u prošlom ciklusu, no ne treba se zavaravati. Češka je nositelj, Grčka je sigurno neugodna, a i Moldavija i Bjelorusija mogu iznenaditi. Ipak, imamo ambiciju i motiv, a naša je generacija dobra - bila je u mlađim kategorijama već i na Europskom i na Svjetskom prvenstvu. Želimo se nametnuti te pretvoriti igračku kvalitetu i njihov talent u uspješne rezultate - najavio je izbornik Gračan.

- Moldaviju smo gledali u lipnju protiv San Marina, kao i u prijateljskoj utakmici s Ciprom koju su dobili 2:1. Igraju izravno, traže agresivnost, nezgodni su u prekidima jer su visoki i snažni, ali budemo li se postavili kako treba - organizirano i ozbiljno - moramo tražiti pobjedu i prva tri boda u novim kvalifikacijama - dodao je.

Prijateljski ogled s Austrijancima bit će priprema za preostale kvalifikacijske susrete tijekom jeseni.

- U Austriji nam je cilj isprobati preostale igrače, vidjeti igrače s manjim kontinuitetom te ćemo možda aktivirati još neki poziv. Tako ćemo se što bolje pripremiti za susrete u listopadu i studenome - zaključio je izbornik.

Komentara 2

IK
Ikonoklast
13:50 28.08.2017.

A zasto su otpali benkovic i fiolic? Jer je HNS i Dinamo ista prcija. Trebaju dinamu radi uigravanja, to je bitnije od neke u21 repke, toliko o domoljubnom dinamu. Svetinja? Prije Svetina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije