Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠKOTSKA - HRVATSKA 1:1

Iz minute u minutu

26.03.2008.
u 23:07

Tijek susreta

(Prvo poluvrijeme)

Na Hampden Parku je oko 30 tisuća gledatelja, a naše bodri i veća skupina hrvatskih navijača. Karte za utakmicu prodavale su se po 250 kuna.

Trenutno se sviraju himne, prvo hrvatska... pa škotska.

1' - Susret su otvorili naši reprezentativci svojim napadom. Hrvatska premijerno igra u novim crveno-bijelim kompletima, a Škoti u plavima. Slaven Bilić ima na glavi kapu koju je nosio i u Skopju protiv Makedonije...

2' - Niko Kranjčar je započeo akciju, igra se od noge do noge, kako je i najavio Asanović.

3' - Škoti prekršajem na Ćorluki zaustavljaju igru.

4' - Škoti su započeli napad, došli do polovice, ali je Niko Kovač oduzeo loptu.

5' - Olić je sam krenuo prema sedam Škota, nikome nije mogao dodati te je zatim ostao bez lopte.

6' - Caldwell i Brown kombiniraju, ubacuju za Maloneyja u napad, ali on ponovo vraća natrag. Zasad Škoti ne uspjevaju probiti vezni red Hrvatske.

7' - Niko Kranjčar je s lijeve strane prebacio na desni bok, ali je Olić ostao ležati nakon prekršaja, a Hauge ipak prepušta loptu domaćinu.

8' - Novi napad zaustavio je Vedran Ćorluka, bez lopte je ostao Steven Fletcher.

9' - Hutton je probio po desnom boku, ali nije uspio dostići loptu koju mu je ubacio Maloney.

9' - Olić je ubacio s lijeve strane kaznenog prostora, ali nitko ne uspijeva doći do lopte. Tek ju je Modrić uhvatio kod desne aut linije i nastavio napad.

GOOOL 0:1 - Modrić je proslijedio ubačaj s lijeve strane za Niku Kranjčara koji s vrha šesnaesterca desnom nogom precizno pogađa nebranjeni dio Gordonove mreže. Hrvatski navijači jedini se čuju na stadionu, domaćini su zamuknuli... 'U boj, u boj'

12' - Niko Kovač naljutio se na Olića koji mu je prepustio svog igrača, a on morao loptu izbaciti u aut. No, Robert Kovač je uspio izbaciti udarac iz kuta i otkloniti opasnost.

15' - Nakon petnaest minuta igre Hrvatska dominira na Hampden Parku. Zgoditak su postigli iz polu-prilike nakon što se Kranjčar odvažio zapucati iz daljine. Škotski reprezentativci zasad bez udarca prema Pletikosi.

16' - McManus je ubacio iz daljine, ali Šimunić šalje loptu u korner. Izveo je Maloney, no McManus nije uspio zapucati glavom iz daljine.

17' - Šimunić zasad ima najviše posla među stoperima, ovoga puta zaustavio je Miller koji je pokušao sam probiti bez Pletikose. Obranu igra i Olić, momčad Slaven Bilića vrlo kompaktna.

19' - Evo i Pletikosinog dodira s loptom - izveo je slobodnjak.

20' - Kombiniraju veznjaci s Vedranom Ćorlukom, ali tešku povratnu loptu Nike Kovača nije stigao i Škoti imaju novu šansu. No, Šimunić ih je opet zaustavio.

21' - Modrić je ubacio za Olića, no on ostaje bez lopte na deset metara od gola. Dvije minute kasnije isto je napravio i Darijo Srna i ubacio iz daljine za Olića. Ivica je otišao previše desno i nije se uspio namjestiti na udarac.

24' - Šimunić je skočio s leđa na Millera... Nepotrebno, ali Hauge se nije hvatao za džep s kartonima.

25' - Pranjić dobro brani svoju poziciju, zaustavio je Huttona na desnom boku.

26' - Olić igra onako kako smo i navikli - neprestano juri prema protivničkom golu, ubacuje se sa svih strana, ali zasad bez udarca...

27' - Srna je dobio neugodan udarac u nogu, no bez mnogo otezanja nastavlja trčati po travnjaku.

GOOOL 1:1 Kenneth "Kenny" Miller je u 31. minuti uspio pobjeći braničima i prošetao pokraj Roberta Kovača. Bio je jedini Škot na našoj polovici, što ga nije omelo da utrči u šesnaesterac s lijeve strane. Pogodio je sa sedam metara iskosa u Roberta Kovača, a od njega se lopta odbila u Pletikosu i 'fliper' je završio u golu. Lopta je prošla splitskoj hobotnici kroz ruke...

33' - Kranjčar je ponovo okušao iz daljine, ali ovoga puta Gordon je bio na mjestu. Dva puta će teško primiti gol iz slične situacije.

37' - Kranjčar ne odustaje, i dalje puca sa iste pozicije - vrha šesnaesterca, no ovoga puta ravno u blok domaćih braniča.

38' - Niko je zaustavio škotsku kontru, krenuo prema golu, ali je zatim morao stati na loptu kako bi pričekao suigrače. Lopta se vratila do Modrića na sredini igrališta te napad kreće ispočetka. Srna je dobio loptu na desnom boku, a zatim Šimunić loše centrirao.

39' - Ako može Kranjčar tri puta, zašto ne bi i Modrić jednom - zapucao iz daljine, sa više od 30 metara. Naravno, završilo je u rukama vratara Gordona.

41' - Naši igraju vrlo čvrstu obranu, pritišću Škote već na samoj polovici te lako uspjevaju oduzeti loptu ili ih prisiliti da krenu ponovo od zadnje linije.

42' - Nakon jedne takve krive predaje Petrić je izborio slobodnjak na 25 metara od gola, a Celticov nogometaš Scott Brown požutio...

43' - Slobodan udarac izveo je Darijo Srna, zaobišao živi zid, no vratar Sunderlanda je bio na pravom mjestu.

45' - Niko Kovač je u posljednjoj minuti prvog dijela nasrnuo na Browna te i on na odmor otišao sa Haugevom opomenom.

Hrvatska je odlično otvorila susret, Niko Kranjčar se u 10. minuti odvažio iz daljine i pogodio nebranjenu mrežu domaćeg vratara, no nakon 20 minuta propustili su prednost nakon flipera Miller-Kovač-Pletikosa. Iako su nametnuli svoj ritam, naši reprezentativci pokušavali su iz daljine ponovo iznenaditi Gordona, koji je iz prve naučio lekciju.

(Drugo poluvrijeme)

Prve izmjene napravio je Bilić na početku prvog dijela - kapetana Niku Kovača zamijenio je maksimirski 'pit-bull' Ognjen Vukojević. Kovač je uoči susreta imao manju virozu...

Mijenjao je i Burley - svoju prvu promjenu kao škotski izbornik izvukao je u napadu S. Fletchera, a ubacio Raea.

46' - Priliku su naši imali u prvoj minuti. Kranjčar je dobio loptu s liejve strane, no u gužvi je nije uspio zaustaviti, čak ni zamahnuti nogom kako bi sa pet metara pucao prema vratima.

47' - Brown je odgovorio već u sljedećem napadu, ali srećom neprecizno iznad Pletikosinog okvira.

48' - Srna i Modrić kombiniraju, vraćaju loptu Šimuniću. Kranjčar je dobro ubacio za Petrića koji je proslijedio za Modrića, ali on gubi loptu među trojicom Škota.

50' - Fletcher je lako prošao Vukojevića, ubacio na desni bok prema Huttonu, a bivši kapetan Rangersa Rea izborio udarac iz kuta.

51' - Udarac iz kuta odbio je Danijel Pranjić. Olić se odlično ubacio u napad, ali Hartley mu na lijevoj strani oduzima loptu. 'Volim te Hrvatska' ori se na Hampden Parku.

52' - Sve više prekršaja na travnjaku glasgovskog stadiona. Igra se često prekida, ovoga puta zaustavio ga je Robert Kovač. Slobodan udarac sa 30 metara izveo je Maloney, ali centrirao u - aut.

53' - Petrić je napravio prekršaj u napadu i predao loptu protivnicima.

55' - Osim prilika na obje strane u prvim minutama nastavka, nije bilo uzbudljivih situacija u preostalih deset minuta.

56' - Petrić je izborio slobodan udarac na 19 metara od gola. Sam je preuzeo odgovornost, 'probušio' živi zid, ali lopta odlazi u korner.

57' - Srna je izveo korner, pucao je Kranjčar, a dobar refleks Gordona spasio Škote od novog gola. Robert Kovač dobio je zatim žuti karton zbog prekršaja na Milleru (kao i njegov brat).

58' - Bilić je zamijenio napadače - izveo Olića i Petrića, a uveo Budana i Klasnića. Ivan se tako upisao u povijest kao prvi nogometaš koji je nakon transplantacije bubrega zaigrao za neku reprezentaciju.

60' - Zbog teškog prekršaja na Dariju Srni Gary Naysmith je zaradio opomenu, a Srna odšepao sa terena. Takvog starta se bi posramio ni Martin Taylor, makar i u prijateljskoj utakmici.

61' - Slobodan udarac izveo je Ivan Klasnić, ali lopta odlazi preko vrata.

62' - Gary Naysmith je mjesto prepustio McEveleyju, a njegova žrtva Darijo Srna je odšepao doktoru Bahtijareviću. U igru je ušao Jerko Leko.

62' - Modrić je dobro ubacio za Niku Kranjčara koji s desne strane kaznenog prostora centrira, ali su Klasnić i Budan bili u zaleđu.

64' - Scott Brown je mjesto prepustio nogometašu Plymoutha Garyju Tealu, a Bilić priprema imenjake - Kneževića i Šimića.

66' - Budan je imao lijepu priliku, probio sam po lijevoj strani, te pucao ravno u Gordona koji se odlično postavio i zatvorio bliži kut.

67' - Ivan Klasnić je oduzeo loptu na centru, a nakon kombinacije Modrića i Vukojevića, Leko je neprecizno ubacio za Budana.

69' - Promjena škotskih braniča - Gary Caldwenn je izašao, a ušao Russel Anderson. Omiljeni Pršin suigrač Kris Boyd je zamijenio Maloneyja.

72' - Vrijeme prolazi, treneri mijenjaju. Dario Knežević ušao je umjesto Roberta Kovača. Kapetan je nakon braće Kovač postao Josip Šimunić.

73' - Vukojević je uzeo loptu, proslijedio za slobodnog Klasnića, ali Budan ne stiže na njegov centaršut.

74' - Jerko Leko prekršajem je srušio suca Terjea Haugea...

76' - Kranjčar je nakon dodavanja s protivnicima loptu poslao u for Pranjiću kod lijeve korner zastavice, ali on loptu šalje visoko na tribine. Jerko Leko i Hutton malo su se porječkali, ali ih je Norvežanin smirio.

78' - Kris Boyd se namještao na volej 10 metara od gola, Vedran Ćorluka se ubacio, a napadač Rangersa ga nogom pogodio u glavu. Spasio je Vedran ovu priliku, podmetnu je glavu na volej... Izgledalo je vrlo bolno, trebalo mu je neko vrijeme da se pridigne na noge.

80' - Klasnić i Budan dobro su kombinirali, ali Škoti zaustavljaju zadnji pas pred Gordonom. Budan je vrlo raspoložen, ali zasad ga protivnici dobro čuvaju.

84' - Pletikosa se odužio za to što mu je lopta prošla kroz ruke šest minuta prije kraja kada je izbacio udarac Teala s desne strane iskosa i spriječio izglednu priliku za domaćine.

87' - Zbog prekršaja na Fletcheru Vukojević je dobio žuti karton.

90' - Norveški djelitelj pravde odredio je čak četiri minute dodatnog vremena. Fletcher je bio u naletu, ali je loptu zatim izbacio u aut.

Škotska
Gordon, Hutton, Caldwell, McManus, Naysmith, Hartley, D. Fletcher, Hartley, Brown, Miller, S. Fletcher. Klupa: Rae, Alexander, McEveley, O'Connor, Teale, Boyd

Hrvatska
Pletikosa, Ćorluka, R.Kovač, Šimunić, Pranjić, Srna, N.Kovač, Modrić, Kranjčar, Petrić, Olić. Klupa: Klasnić, Šimić, Budan, Leko, Galinović, Vukojević, Knežević

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije