Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESUDA

Iz La Lige odlučili: Smije li Messi otići iz Barcelone ili ne?

Lionel Messi
Reuters/Pixsell
30.08.2020.
u 15:09

Desetak dana nakon što je Lionel Messi poslao faks Upravi Barcelone izrazivši želju da napusti klub, po pitanju vrlo kontroverzne pravne situacije oko njegova odlaska oglasili su se iz španjolske La Lige koja ima pravo nadgledanja ugovora igrača te odlučivanja o stavkama istih

Desetak dana nakon što je Lionel Messi poslao faks Upravi Barcelone izrazivši želju da napusti klub, po pitanju vrlo kontroverzne pravne situacije oko njegova odlaska oglasili su se iz španjolske La Lige koja ima pravo nadgledanja ugovora igrača te odlučivanja o stavkama istih. 

Podsjetimo, Messijev odvjetnički tim je istaknuo kako postoji klauzula u ugovoru koja mu dopušta besplatan odlazak iz kluba na kraju sezone. Iz Barcelone su jasno odgovorili tvrdivši da je ta klauzula, prema ugovoru, istekla 10. lipnja te da Argentinac više ne može otići. Međutim, Messijev tim je istaknuo da se zbog nesvakidašnje "korona sezone" taj datum automatski pomaknuo.

Iz španjolske lige danas je izašlo priopćenje.

- Zbog različitih i kontradiktornih medijskih interpretacija vezanih za detalje ugovora između igrača Lionela Andresa Messija i FC Barcelone, La Liga smatra potrebnim razjasniti stavke spomenutog ugovora. Ugovor je važeći i ima odštetnu klauzulu koja se primjenjuje u slučaju da Lionel Andres Messi odluči jednostrano raskinuti ugovor s Barcelonom prije njegovog kraja. U skladu s važećim zakonima u Španjolskoj i s procedurom u ovakvim slučajevima, La Liga neće izdati Lionelu Andresu Messiju ispisnicu osim ako klub koji ga želi kupiti ne isplati iznos naveden u odštetnoj klauzuli njegovog ugovora s FC Barcelonom - jasno su objasnili nadležni u ovom problemu.

U prijevodu, ako Messi želi otići sada, klub koji ga želi u svojim redovima morat će Barceloni isplatiti 700 milijuna eura, što je, istini za volju, nemoguće očekivati. Messijev ugovor traje do lipnja 2021. kada će moći napustiti Blaugranu kao slobodan igrač.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
15:23 30.08.2020.

pa neka ide na godisnji do lipnja 2021 ako je to tako.

RI
ribar110
15:33 30.08.2020.

Ma sve bi te nogometne zvijezde trebale biti malo gladne kruha. Onako za promjenu jer novac koji se oko njih vrti više nema veze sa stvarnošću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije