Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPOBJEDIVI OMLADINAC

Iz Gornje Vrbe stiže jedna od najljepših priča hrvatskog nogometa, ovakvo što se ne pamti

30.11.2020.
u 07:00

– Ne volim posebno isticati imena, svi igrači su dobri i svi su dali obol, ali Ravlić je ove sezone bio naše prvo ime. To je igrač koji je sigurno mogao igrati Prvu ligu da je htio, ali on je egzistenciju vidio u stalnom zaposlenju – ističe Pavković

Ne pamti se kada je jedna momčad na slavonskim travnjacima bila tako dominantna kao ove godine Omladinac iz Gornje Vrbe u prvenstvu Međužupanijske lige Slavonski Brod – Požega.

Četvrtoligaš iz Brodsko-posavske županije jedini je od 250 klubova, koliko ih se približno natječe u prve četiri hrvatske nogometne lige, koji je jesenski dio prvenstva završio bez izgubljenog boda. Svih trinaest susreta riješili su u svoju korist, uz 45 postignutih i samo 10 primljenih golova, ostavivši najbliže pratitelje deset bodova iza sebe. U čemu je tajna njihova uspjeha?

– U dobroj i uigranoj ekipi od početka do kraja, od uprave koja je omogućila dobre uvjete, preko izvrsnih igrača koji vole trenirati do dobrog i kvalitetnog rada. Dakle, cijeli klub je dobro organiziran, dobro se radi i posljedica toga je ovaj rezultat – kaže trener Ivan Pavković, s čijim je dolaskom u klub prije dvije godine krenula uzlazna putanja.

Akademija s pet selekcija

Najprije su u sezoni 2018./19. osvojili naslov u županijskoj ligi i izborili plasman u viši rang. Onda su godinu dana poslije završili kao treći u prvenstvu Međužupanijske lige koje je u ožujku prekinuto zbog korone, da bi ove sezone suvereno dominirali četvrtoligaškim travnjacima.

– Ima još pola prvenstva za odigrati, puno je bodova u igri i nije još gotovo, ali napravili smo velik korak prema trećoj ligi. Igramo dobro. Ja volim reći da nemamo pritisak rezultata, ali moji igrači imaju pritisak igre – kaže Pavković i nastavlja:

– Zahvalio bih suradnicima iz stožera, posebno treneru vratara Zlatko Božiću, uz kojeg su naši vratari jako napredovali. Brane fantastično.

“Omladinci” su ove godine imali najubojitiji napad i najčvršću obranu lige. Svi igrači su amateri i nogomet igraju iz ljubavi, a udarna snaga i prvi strijelac ne samo momčadi već i cijelog prvenstva s petnaest postignutih golova je Josip Ravlić, po zanimanju vatrogasac.

– Ne volim posebno isticati imena, svi igrači su dobri i svi su dali obol, ali Ravlić je ove sezone bio naše prvo ime. To je igrač koji je sigurno mogao igrati Prvu ligu da je htio, ali on je egzistenciju vidio u stalnom zaposlenju – ističe Pavković.

Ostvare li iduće godine plasman u Treću ligu, što je realno, bit će to najveći uspjeh u povijesti ovog malog kluba iz sela s dvije tisuće stanovnika nedaleko od Slavonskog Broda. Uđu li u viši rang, za “omladince” će to značiti jako puno, jer u Gornjoj Vrbi postoji nogometna akademija s pet selekcija.

Plan je da se dvije od tih pet selekcija od iduće jeseni uključe u Kvalitetnu ligu mladeži Slavonije i Baranje. Bio bi to veliki iskorak za klub i cijelu općinu, osobito za djecu s kojom kvalitetno rade četiri trenera na čelu s Brunom Lucićem i Berislavom Baričevićem.

Svima koji podcjenjuju njihove rezultate i kvalitetu četvrtoligaškog nogometa iz kluba poručuju:

– U našoj ligi ima jako kvalitetnih ekipa poput Svačića iz Starog Slatinika, Dinama iz Vidovaca koji se uzdiže... Svi koji se bave nogometom znaju koliko je teško izdržati cijelo prvenstvo u jednakom ritmu. I kod nas je bilo oscilacija, ali smo unatoč tome sezonu završili neokrznuti u bodovnom smislu – kaže predsjednik Omladinca Petar Klišković, koji je na čelo kluba došao također prije dvije godine, upravo u vrijeme kada je Pavković preuzimao trenersku palicu.

U izgradnju nove tribine u Sportsko-rekreacijskom centru “Goran Jurić” u proteklih godinu i pol dana Općina Gornja Vrba uložila je oko 1,5 milijuna kuna.

Cilj je Treća liga

Uskoro će dobiti i novo pomoćno igralište. Godišnji proračun Omladinca je 300 tisuća kuna, pri čemu polovicu iznosa uplaćuje Općina, a ostatak se namakne kroz doprinos ljudi iz uprave, donacije i turnire. Uđu li u viši rang, bit će im potrebno dvostruko više sredstava, uzmu li se u obzir troškovi natjecanja, sudaca i putovanja na regionalnoj razini u seniorskom, ali i omladinskom pogonu. Međutim, za to su se u klubu već pripremili.

– Nedavno smo imali sastanak s općinskim načelnikom Ivanom Vuletom koji je podržao naš rad što se tiče financija, tako da nam je definitivno plan ući u treću ligu. To nam je prioritet zbog naše djece koja bi se natjecala u kvalitetnoj ligi. Imamo jako dobru školu nogometa od koje očekujemo da kroz 3-4 godine počne proizvoditi kvalitetne igrače za seniorsku momčad – zaključio je Klišković. 

Ključne riječi

Komentara 2

SS
sokac sa drave
11:03 30.11.2020.

Nebi bilo lose da se u Splitu ugledaju u slavonce i da u zaledju sve do Imockog naprave nesto slicno pa ce imati mlade bile tice one koje sada nemaju.Tesko je jer treba onda puno raditi a priatelj Duje mi kaze bis ca sokac raditi nije to za nas.

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
07:44 30.11.2020.

Iz Gornje Vrbe stiže jedna od najljepših priča domoljubnog balkanskog nogometa, ovakvo što se ne pamti da ekipa iz Slavonije ima same pobjede i uzto zasada još nijedan igrač nije iz mizerije pobjegao za Irsku ili Njemačku. Čudo jedno balkansko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije