Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVISOV KUP

Ivo Karlović se oprostio i ne želi to mijenjati

Ivo Karlović
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
02.09.2016.
u 16:18

– Nema potrebe da ponovno zovem Karlovića, ako želi pomoći vrata su mu otvorena. No, on mi u dosadašnjim kontaktima nije ostavio niti jedan posto mogućnosti da bi mogao zaigrati u bilo kojim okolnostima. I ja tu njegovu odluku poštujem – kaže izbornik Željko Krajan.

Borna Ćorić opet je osjetio bol u koljenu, tetiva je upaljena i njegov nastup u polufinalnom dvoboju Davisova kupa s Francuzima u Zadru, od 16. do 18. rujna, pod velikim je upitnikom. Mnogima stoga pred ovaj meč na pamet pada naizgled logična mogućnost: zašto, barem samo u ovom meču, ne bi u pomoć uskočio Ivo Karlović, naš drugi tenisač prema plasmanu na ATP listi (23.).

No, od toga neće biti ništa. Ivo ne želi o tome iznova razgovarati, ostaje njegova odluka iz prosinca 2012. kada je javno obznanio:

- Nakon 12 godina nastupanja za reprezentaciju odlučio sam da je došlo vrijeme za oproštaj. Uskoro punim 34 godine (danas je u 38. - op. a.) i moram se više usredotočiti na svoju karijeru i nastupe na Touru ako želim igrati još nekoliko sezona bez većih ozljeda. A reprezentaciji sam bio i bit ću najveći navijač.

Karlović ostaje dosljedan toj svojoj odluci, ipak mečevi u Davisovu kupu znaju biti i dugi i iscrpljujujći.

– Nema potrebe da ponovno zovem Karlovića, ako želi pomoći vrata su mu otvorena. No, on mi u dosadašnjim kontaktima nije ostavio niti jedan posto mogućnosti da bi mogao zaigrati u bilo kojim okolnostima. I ja tu njegovu odluku poštujem – kaže izbornik Željko Krajan.

On se još uvijek nada da će Borna zaliječiti svoju ozljedu, a ako ne...

– Imamo mi još tenisača, tu su i Dodig i Škugor. Gotovo u svim dosadašnjim susretima, osim u Portlandu, netko nam je nedostajao, takva nam je izgleda sudbina. Bit će teže bez Borne, ali ne predajemo se, Marinu je baš krenulo – zaključio je Krajan.

Komentara 3

DU
Deleted user
22:01 02.09.2016.

baš krenuo marinu avion za doma ...kkkk

HH
helgin@hogar
22:06 02.09.2016.

pa nije bas da su ga izbornici previse koristili, a sad kad je knjiga pala na dva slova, a jedno sepa, sad bi da opet igra, bravo ivo! zelim ti da oboris i rekord najstarijeg igraca toura ikada!!!

DH
dalibor.hren
20:34 02.09.2016.

Karakter!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije