Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVLADAO ANDERSONA

Ivo Karlović prošao u finale Bogote!

Karlović
Daniel Kasap/PIXSELL
20.07.2013.
u 20:32

U prvom i trećem setu je napravio po jedan break što mu je bilo dovoljno za pobjedu nad Kevinom Andersonom.

Ivo Karlović na ATP turniru u Bogoti (tvrda podloga, 727.000 USD) u 35. godini doživljava drugu mladost. Pobijedio je u polufinalu drugog nositelja Južnoafrikanca Kevina Andersona, 23. tenisača svijeta, sa 6:4, 6:7 (4), 6:3 i ušao u finale, osmi u karijeri. Posljednji put je tako daleko dogurao prije više od tri godine na turniru u Delray Beachu (poraz od Gulbisa).

Niti u susretu s Andersonom, kojemu je uzvratio za poraz u Queen'su 2011., kao ni u cijelom turniru div sa Šalate nije izgubio servis. Pogodio je 22 asa (koliki mu je i prosjek u Bogoti). Nakon dvoboja bio je, naravno, presretan.

- Obojica smo servirali odlično, no ja sam u po jednom gemu u prvom i trećem setu odlično reternirao a on je napravio par pogrešaka. Dovoljno za pobjedu - kazao je Ivo.

Za peti naslov u karijeri i povratak u Top 100 Karlović (trenutačno je 155.) borit će se s Kolumbijcem Alejandrom Fallom, 122. igračem na ATP listi. Izbacio je Ivu u Roland Garrosu 2008. pa se našem tenisaču pruža prilika da i njemu vrati milo za drago. Posljednji put Karlo je osvojio turnir u Nottinghamu 2008. (na travi).

U samo mjesec dana Roger Federer izgubio je i drugi meč od igrača izvan najboljih 100. U Wimbledonu ga je eliminirao Ukrajinac Stahovski (116.) a jučer u polufinalu turnira u Hamburgu Argentinac Delbonis (114.) i to sa 7:6 (7), 6:4.

Ana Konjuh nije uspjela ući u finale ITF turnira u francuskom Contrexevilleu. Bolja od nje je u susretu koji je trajao gotovo tri sata bila Španjolka Beatriz Garcia Vidagany, 279. tenisačica svijeta, sa 7:5, 6:7 (5), 6:4.

>> Ivo Karlović: Nisam znao kako se zovem ni koja je godina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije